Neked mi a szeretetnyelved?

Rovat

Megosztás

Öt szeretetnyelv létezik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Melyik az, amelyik neked a legfontosabb? Mivel fejezed ki a másiknak, hogy szereted?

Vegyük sorra, mi mit jelent és döntsd el, hogy az öt közül melyik jellemző rád a leginkább.

Elismerő szavak

Ha számodra az átlagosnál fontosabb, hogy megdicsérjenek, bókoljanak, szavakkal kedveskedjenek, akkor te ebbe a csoportba tartozol. Ha a jól elvégzett munkád után megkapod, hogy „ügyes vagy”, nagyon boldoggá tesz. Imádod, ha a párod dícséri a külsőd és a belsőd, mindennap szükséged is lenne rá.

Minőségi idő

Ha nem elég heti 1-2 óra együttlét valakivel, ha nem elégít ki a chatelés vagy telefonálás, ha az sem tesz boldoggá, hogy csak egymás mellett vagytok, de nem csináltok semmit, akkor neked a minőségi idő sokat számít. Szeretsz változatos programokat csinálni a szeretteiddel, minél több időt együtt tölteni, persze hasznosan. Sokat találkozni, beszélgetni, úgy, hogy teljes mértékben csak egymásra figyeltek.

Ajándékozás

Mennyi időt töltesz egy ajándék elkészítésével? Ha nem csak megveszed és bedobod egy zacskóba, hanem akár több órát is rászánsz arra, hogy saját magad megcsináld, becsomagold és téged is az tesz igazán boldoggá, ha ezt viszonozzák, akkor üdvözöllek ennél a szeretetnyelvnél. Szereted az ünnepeket, így próbálsz örömet okozni másnak és te is ezt várod el. Számodra ez nem csak egy kötelező dolog, te különösebb esemény nélkül is adsz.

Szívességek

Ha a párod megkér egy szívességre, te kérés nélkül teljesíted, sőt, élvezettel és te is ezt várod el? Számodra a legfontosabb az, hogy segítséget adj és neked is segítséget nyújtsanak? Ha igen, akkor neked ez a szeretetnyelved. Nagyon bántó, ha valaki nem csinálja meg, amire megkéred, de valószínűleg ez ritkán fordul elő, hiszen te is mindig segítesz.

Testi érintés

Ha neked többet ér egy ölelés, mint egy bók, vagy mint akármi más, akkor üdv a klubban, nekem is. Szeretem megfogni a másik kezét, megölelni, megpuszilni, akkor is, ha csak egy barátom, de főleg akkor, ha a szerelmem az. Ha ez a te nyelved, akkor a szeretkezést is jobban igényled, mint az átlag, na meg máris jobb a közérzeted, ha megölelhetsz valakit. Én a barátaim nagy részének is öleléssel köszönök.

Persze ezek közül mindegyik fontos, de próbálj meg egy sorrendet állítani. Például én is szeretek ajándékozni, szeretem, ha meglepnek valamivel, de nem annyira, mint találkozni, vagy érintkezni. Ha megtudtad, mi a te szeretetnyelved és mi a párodé, máris könnyebb lesz megérteni. Sok kapcsolat azért megy szét, mert máshogy fejezik ki egymást. De ha tudod, mi számít a másiknak, sokkal könnyebb a kedvében járni. Sok sikert egymás és önmagatok felfedezéséhez!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta