80 zacskót nyelt le egy pilótabálna – nem élte túl

Rovat

Megosztás

Thaiföld partjainál pusztult el a kistestű hím tengeri emlős, akinek boncolásánál megdöbbentő látvány fogadta a biológusokat-írja a Globoport.hu. 

A tengerek és óceánok műanyag-szennyezésére újabb bizonyíték annak a fiatal pilótabálnának az esete, akit Thaiföld déli partjainál találtak, félhalott állapotban. Az állatra a malajziai határhoz közel, egy csatornában bukkantak rá. Akkor öt műanyagzacskót öklendezett fel, az életéért pedig négy napig küzdöttek a helyi tengerészeti hatóság emberei. Hiába. Boncolása közben 80 darab műanyagzacskót távolítottak el az állatból, melyek lehetetlenné tették számára a táplálkozást és ez végzetes volt  – mondta az Independentnek Thon Thamrongnawasat tengerbiológus.

Thaiföld benne van a világ 5 legnagyobb műanyagszennyező országában, Kína, Indonézia, a Fülöp-szigetek és Vietnam mellett. Ezek az országok felelősek az óceánokba kerülő műanyagok több mint a feléért, évente körülbelül 8-13 millió tonnáért. Thaiföldön nemcsak a bálnákra jelent nagy veszélyt a környezetszennyezés: június 1-től a korallzátonyok védelmében lezárták a legnépszerűbb strandot a Maya-öbölben, Ko Phi Phi Lee szigetén.

Farmosi Nóra

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta