Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Nem akar járni velem, mert csúnyának tart!

Nem akar járni velem, mert csúnyának tart!

Mennyire számít a külső egy párkapcsolatban?

Az angol Michelle a Tinderen ismerkedett össze Simonnal. Néhány levélváltás után találkozót beszéltek meg. Ez egy tipikus randira sikeredett: vacsora, séta a folyóparton, majd az est megkoronázásaképpen csók. Másnap a férfi rövid üzenetet írt a nőnek: bár roppant szimpatikusnak találta, nem akar tőle semmit, mert a teltebb idomú hölgyek nem az esetei. Michelle sem volt rest: válaszul blogjában kürtölte világgá kettejük történetét. Kihasználták az első randin? Annyi baj legyen! Nem találták vonzónak az alakja miatt? Hóhért ide! S másnap ellepték a világhálót ’testszégyenítés’ feliratú fotói, hadd tudja meg mindenki, milyen szemetek is a férfiak.

Az alábbi történet, bár Angliában játszódik és nem is kamaszok a főszereplői, mégis érdemesnek láttam az olvasókkal megosztani. Igencsak tanulságos ugyanis. És nem, nem arra célzok én is, milyen szemetek a fiúk, férfiak, hanem arra: milyen bután viselkedett Michelle, amikor elintézhette volna Simont egy legyintéssel is.

„Te annyira…okos vagy!”

Fájó pont lehet, ha valakinek a külsejére tesznek megjegyzést, különösen akkor, ha az titkos szívszerelmétől származik. Hiába fogalmazzák meg finoman, dicséretekbe burkolva: „Te olyan okos vagy! És kedves, és humoros, és segítőkész! Csak éppen nem az esetem.” – és máris romba dőlt a nehezen felépített önbizalom. S még fájóbb, hogy ez az egyetlen tényező, mely kapcsolatuk útjába áll.

cikkhez jó lehet j

“Ugorj ki a kocsiból most rögtön, én a pandamaci szemekre bukok!”

 

Pedig típusa a legtöbbeknek van: ki a vékonyat, ki a kövéret szereti, ki a magasra bukik, míg másnak az alacsony láttán kezd hevesebben verni a szíve, s mit sem tehet róla. Emiatt nem lehet elítélni. A hazai énekes, Caramel például kétszer is járt egzotikus szépségű, fekete hajú, ferde szemű ázsiai lánnyal, ez viszont korántsem véletlen: nyilvánvalóan az előzőt kereste az újban. David Perrett kutató pedig arra világított rá, az emberek azt találják vonzóbbnak, aki hasonlít hozzájuk. Hányszor láttuk már, hogy az ’egyik szeme sír, másik haj’-fiú az alteregóját, egy szintén emós lányt választott párjának! S mégis miért? A kivasalt haj ugyanazt a figyelemre éhes kamaszlelket takarta.

A titkos kiválasztottnál tehát csak a tükör jöhet szóba?

Mégis van remény

Ha nem is a képmása, de csakis olyan, akit valóban vonzónak talál, hiszen ez is szükséges egy kapcsolathoz. Elvégre ha valaki rá sem bír nézni a másikra, akkor annak megszólítására, a vele való beszélgetésre, jobban való megismerésére sem ad esélyt. Pedig mik meg nem történhetnének…!

„Egy sötét hajú, sötétebb bőrű fiú mellett nem tudtam volna magamat elképzelni, mégis egy ilyen sráchoz kerültem először közel” – meséli fiatal lányismerősöm. „Nem mondom, hogy kizáróak voltak nálam a mediterrán jegyek, de korábban nem tetszett úgy igazán ez a külső. A fiú széles és őszinte mosolya viszont elvonta a fekete hajáról a figyelmemet.”

Ezért ne (se) keseredj el, ha valaki külsődre hivatkozva utasít vissza. Arra sincs szükség, hogy őrölt diétába kezdj vagy megváltoztasd a hajszíned, annak ellenére, hogy ódzkodsz a szürke ötven árnyalatától, s elégedett vagy a szőkével. Ezek helyett keríts rá módot, hogy jobban megismerjen szerelmed, és megváltozhasson a véleménye. Az egyedüli, amire mindenképpen figyelj, az ápolt, rendezett megjelenés – ezért viszont nem csak kiválasztottad lesz hálás.

páros jó

Barbie és Ken

Mindenkinek megvan a maga tündérmeséje, vannak viszont olyanok is, akik csak és kizárólag a szabályosan szépet keresik: topmodell alak, szimmetrikus arc, dús hajkorona és további rejtőzködő, divatmagazin-lakó társai. Aki kizárólag a külsőre hajt, az még valószínűleg nem érett meg egy komoly párkapcsolatra, és nem is ez a célja, sokkal inkább büszkélkedni ismerőseinek: ”Nézzétek csajok, milyen álompasim van!”

Ez azonban csak kezdő lökésnek elég. Lehet bármennyire szép piros az alma, a körtelevesbe mégse való. Ugyanígy a párkapcsolatoknál: a közös érdeklődési kört, azonos nézeteket és értelmiségi szintet egy bájos babaarc vagy egy izmos hát sem pótolhatja. De erre már csak utólag derül fény, és jöhet a mentegetőzés: „Te annyira, de annyira szép vagy, és szexi, és vonzó… De annyira nem az én esetem!”

Túl szép
Te járnál olyannal, aki külsejét illetően nem az eseted?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók:weheartit)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share