5 dolog, amit nem tudtál a közösségi médiáról

Rovat

Megosztás

A közösségi média ma már életünk nagy százalékát kitölti. Sokan vagyunk úgy, hogy reggel az első a telefonunk, amire ránézünk, és az ok nem az, hogy az időt lessük meg. Sokkal inkább a közösségi oldalak átgörgetésével, üzeneteink megválaszolásával indítjuk napunkat. Most öt érdekes háttér-információt nyújtunk a közösségi médiáról, olyanokat, amikre használata közben valószínűleg nem is gondolsz.

1. Egy Facebook-poszt élettartama öt óra.

Ezt valószínűleg minden marketinges tudja, szóval, ha a jövőben te is ezzel fogsz foglalkozni, neked is meg fogják tanítani, de felhasználóként nem biztos, hogy tisztában van vele az ember, hogy egy poszt közzététele után öt óráig tart a poszt alatti kommunikáció, legyen szó lájkokról vagy hozzászólásokról. Amint letelt az öt óra, a poszt el kezd tünedezni a köztudatból. Mi a tanulság? Hozd ki a legtöbb aktivitást az első öt órában!

Gif: Digitaltrends.com
Gif: Digitaltrends.com

 

2. A vizualitás vonzza a fiatalokat.

Az interneten nem nagyon szeret sokat olvasni a fiatalság. Inkább a képes, ábrás, rövid szöveges, humoros posztok jönnek be. Ha már szöveget írsz, kell egy figyelemfelkeltő kép mellé, máskülönben nem garantálható, hogy célba fog érni az üzeneted. Legalábbis azok, akik oda is figyelnek az üzenetre, azok kevesebben lesznek.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

3. Minél gyorsabban válaszolsz, annál sikeresebb a kommunikáció.

Ha húzod az időt, és csak napokkal később válaszolsz egy-egy üzenetre, az akár a rossz irányba is terelheti a kommunikációt. Összefoglalva, az is baj lehet, ha nem mondasz semmit. Ha nem is tudsz biztos információkkal szolgálni a másiknak, fontos, hogy megköszönd a levelet, és biztosítsd, hogy rajta vagy az ügyön, aminek okául a levelet kaptad. Aztán simán köphetsz rá pár napig, ha szeretnél, de mindenképpen meg kell nyugtatni a levelezőpartnered, hogy megkaptad, elolvastad a levelet, és amint tudsz valami konkrétumot is írni, meg fogod tenni.

 

Gif: Gifsoup.com
Gif: Gifsoup.com

 

4. A Facebook egyre csak növekszik és növekszik.

Habár van olyan piac, ami már az elavult közösségi oldalak közé sorolja a Facebookot, a globális kép azért teljesen mást mutat. Talán nehéz elhinni, de igaz: másodpercenként átlagosan öt új Facebook profil születik. Ez még a globális születési aránynál is jobb.

Gif: kozossegimedia.cafeblog.hu
Gif: kozossegimedia.cafeblog.hu

 

5. “Péntek az én napom.” – mondja a Facebook.

Egy felmérés szerint a Facebook péntekenként a legélénkebb. Több mint 225 milliárd Facebook poszt születik ezen a napon, és az interakció is ezen a napon a legnagyobb. Pénteken sokkal több lájkot, megosztást és hozzászólást kap egy poszt, mint bármely másik napon.

Gif: Giphy.com
Gif: Giphy.com

 

Közösségi média
Te melyik közösségi oldalt használod a legtöbbet az alábbiak közül?

 

Borítókép: Business2community.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta