Nem akarok inni. Ciki vagyok?

Rovat

Megosztás

Ezt a kérdést biztos feltetted már nem egyszer, ha éppen valamiért egy baráti összejövetelen vagy buliban nem volt kedved inni. Hogy fognak a többiek nézni, vajon mit gondolnak majd? Így uncsi leszek? Talán mégis inni kéne egy pohárral…

Akár egészségügyi okok miatt – vagyis nem akarsz másnap egész nap fájó fejjel szenvedve az ágyban ücsörögni vagy rosszabb esetben a lavórral szemezni az ágyad mellett-, akár szimplán nincs kedved pénzt kiadni piára, tuti, hogy furán fognak rád nézni.

“Miért nem iszol? Na, csak egy sört! Így úgy érzem, megsértesz, ha nem iszol a kerítésszaggató házi páleszből! ”

 

És még sorolhatnám a reakciókat. Erre pedig, nyilván rosszul kezdi magát az ember érezni, hogy kilóg a sorból, rosszabb esetben nem találja már viccesnek azokat a poénokat, amiket az enyhén spicces haverjai tolnak folyamatosan. De nem szabad, hogy ez a nyomás eltántorítson attól, amit elképzeltél.

Persze nincs semmi baj pár pohár piával, engem egyedül az zavar, hogy szinte ufónak nézik az embert, ha nincs kedve inni. Ha már kocsival jár az ember, rá lehet fogni, hogy amiatt nem iszik, nem pedig azért, mert szimplán kedve sem lenne, és nem is szereti az alkohol ízét.

Ha nem akarsz inni, vedd lazán a dolgot! Ne görcsölj rá, hogy a többiek hogy fogadják majd, ha te lazán kezeled, ők sem fognak rád akaszkodni. Mondd, hogy anélkül is szuperül fogod magad érezni, hiszen az ő társaságukban nem is lehetne ez másképp. Nem leszel attól kevésbé menő, ha nem nem iszol. És tényleg hidd el, rá fogsz jönni, hogy nem is kell feltétlenül részegre innod magad, hogy elengedetten táncolj és szórakozz a többiekkel. Próbáld ki a legközelebbi bulinál! A pénztárcád és az egészséged is megháláják, és talán a következő alkalommal már nem is annyira kívánnád a piát egy ilyen összejövetelhez.

Fotó: narconon.org
Fotó: narconon.org

Nem akarok inni. Ciki vagyok?
Ti tudtok nemet mondani?

 

Borítókép: mycity-web.org

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta