Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Nem csak fiataloknak való – Itt a nyugdíjas esport team

Nem csak fiataloknak való – Itt a nyugdíjas esport team

A Silver Snipers nevű esport csapat legfiatalabb tagja is 64 éves. Ők bizonyítják a legjobban, hogy az esport nem csak fiataloknak való.

Gondoltál már arra, hogy esportoló legyél? Miközben sokan azt gondolják, ez egy újkeletű divat, a világon nagyon régóta menő esportolónak lenni. Király játékok, karrier, pénz és nem utolsó sorban hírnév – ez jár a legjobbaknak.

Mi az az esport?

Az elektronikus sport (röviden esport) résztvevői professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak az egyes videojátékokkal.

Az egyik legnépszerűbb esport játék a Counter-Strike, melynek neve hallatán talán még azok is sejtenek valamit, akik sosem játszanak videojátékokkal. A lövöldözős CS:GO élvonalába világszinten sok csapat tartozik, de valljuk be, ritkán találkozunk igazán veterán csapattal.

A Silver Sinper ellenben pont ezt képviseli: idősek, de imádnak játszani. Legfiatalabb tagjuk 64 éves, de van olyan is, aki már több mint 80 éves. Ráadásul két női taggal is büszkélkedhetnek. A svéd csapat szintén CS:GO-ban versenyez és olyan cégek szponzorálják, mint a Lenovo. Teljesen olyanok, mint bármelyik esport csapat.

Frederik Andersson, a csapat edzője maga is profi CS:GO játékos volt. Céljuk persze nem csak az, hogy lelkesen játszanak, hanem hogy népszerűsítsék a játékok szeretetét az idősebb korosztályban. Miközben idős korukra való tekintettel nekik már különösen fontos az egészség, kiderült, hogy a játékok segítenek bizonyos készségek fejlesztésében: megmozgatja az idősek agyát, javítja a motorikus készségeket a mozgásszervekben.

Hogy nyernek-e majd valaha versenyt? Nem valószínű, de mindenképp tiszteletre méltó, amit képviselnek. Ha a nagyszüleid esetleg nem értik, hogy miért is játszol ennyit videojátékokkal, érdemes lehet nekik bemutatni a Silver Snipert. Ők megmutatják, hogy a kor csak egy szám, és a gamer vér örökké bennünk él.

Ha kíváncsi vagy még több érdekes és hasznos gamer és esport hírre, leírásra, látogasd meg a LEET.HU oldalát.

Nem csak fiataloknak való – Itt a nyugdíjas esport team
Te játszol videojátékokkal?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share