Ezt nézed:  / Suli / Nem lettél kitűnő? Semmi baj!

Nem lettél kitűnő? Semmi baj!

Az évzáron bizony sokszor nehéz, mikor osztják az ilyen-olyan dícséretes és kitűnő bizonyítványokat, és a te neved nincs a felsoroltak között. De nem szabad kétségbeesni ilyenkor sem. Van év jövőre is!

Akkor pedig majd jobban fog menni. Hiszen annál nincs is jobb motiváció, mint mikor valamit elrontottál, de van esélyed kijavítani. Újrakezdeni, tiszta lappal, és a lehető legjobbat kihozni magadból. Ha pedig ez nem vigasztal, csak gondolj arra, majd 20 év távlatából is komolyan fogod-e venni ezt a fájdalmat, és olyan fontos lesz-e akkor az akárhányadikos bizonyítványod. Ugye nem? Hidd el, lesz még addig ezer és ezer lehetőséged kijavítani.

A legelső a következő évben. Gondolkozz el, hol volt a baki, mit hogyan lehet javítani, min kell változtatni. Keress új módszereket és új motivációkat. Kölcsönöz ötletet korábbi cikkünkből, vagy a barátaidtól, ismerőseidtől. A tanártól se ciki, ellenben nagyon hasznos segítséget kérni, elvégre ez a munkája. A nyári szabadság és szórakozás közben nézz kicsit magadba, és foglalkozz a céljaiddal. A múlton rágódni nem érdemes, építsd inkább a jövőd. Hiszen erre való a tanulás.

És persze nem feltétlen attól leszel a legtöbb, ha az iskolai bizonyítványod tökéletes. Csak találd meg, amiben jó vagy, abban fejlődj maximálisan, és közben légy nyitott és szorgalmas minden mással kapcsolatban is. Ha a tudásra nem is minden esetben, de a jegyre talán, a nyitottságra és a szorgalomra pedig mindenképpen szükséged lesz az életben. Hiszen  ez a legfontosabb megtanulnivaló.

Nem lettél kitűnő? Semmi baj!
Te kitűnő lettél?
Nem lettél kitűnő? Semmi baj!!
Ha nem, szerinted fogsz tudni jövőre jobban teljesíteni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share