Nem szereted a kémiát? Akkor ez most biztosan változni fog!

Rovat

Megosztás

Játékra hív a Laborkaland

Bevallom, sosem volt erőssége a kémia. Még hetedik-nyolcadik táján elég jó jegyeket szereztem belőle, de később, ahogy nehezedtek a képletek, úgy ment el a kedvem ettől a tantárgytól. Ennek ellenére a hozzám hasonlóaknak is szól a Laborkaland, egy online kémiaverseny.

Hogyan működik?

A Laborkaland.hu a középiskolás diákok jelentkezését várja. Nem kell, hogy csillagos ötös legyél kémiából: a készítők azt szeretnék, hogy a fiatalok jobban megismerjék a világot, és annak csodáit, s hogy jobban eligazodjanak benne. Ahhoz, hogy te is kipróbálhasd magad a játékban, először fel kell regisztrálnod a Laborkaland.hu-n. A regisztráció természetesen ingyenes. Ezt követően megkezdődik a játék, mely három fordulóból áll.

laborkalandLogoFelirat1

Az első forduló november kilencedikén veszi kezdetét, s ettől kezdve öt héten át kerülnek fel feladatlapok az oldalra, melyeket a versenyzőknek ki kell tölteniük. A második fordulóba azok jutnak, akik a legtöbb pontot szerezték meg.

A második forduló szintén öt hétig tart, és szintén a legügyesebbek kerülnek a harmadik fordulóba. A kérdések itt már nehezebbek, komolyabb számolást igénylőek.

A harmadik forduló egészen más, mint a két előző: a diákoknak kísérleteket kell elvégezni, majd videófelvétellel illtve fotókkal dokumentálni. A kísérlet elvégezhető az iskolában is. Ezen kívül az oldalra  kéthetente felkerülő feladatlapokat is ki kell töltenie a tanulóknak.

Végül a legjobb huszonöt diákot választják ki, akik szuper fődíjban részesülnek: részt vehetnek a Laborkaland interaktív oktatási napon, hogy beleshessenek egy igazi laboratóriumba, továbbá ellátogathatnak a Csodák Palotájába, ahol pedig kísérletekben vehetnek részt.

Slider9Show1120x530

A csoda odabent van

A Laborkaland 2015 óta szervezi az interneten a versenyt, előtte esszék alapján döntötték el, kik méltók a fődíjra. Az online verzió, a Laborkaland.hu esetében is feladatokat kell megválaszolni, ám nem muszáj az összes megoldásnak helyesnek lennie, rossz válaszok esetén is tovább lehet jutni a következő szintre.

A verseny ötletgazdája, Szunyogh Gábor, és szakmai vezetője, Szomorné Orosz Lotti úgy vélik: felfoghatatlan, ami a laboratóriumban, az ottani gépekben, anyagokban, s a kísérletező (leendő) kémikusok fejében találni. Ezért is vallják: a csoda odabent van!

Szöveg: Fekete Fanni

Forrás: laborkaland.hu

Fotók: tumblr, laborkaland.hu

kaland a laborban
Te regisztrálsz a Laborkalandra?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta