Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Nem vagyok szimpatikus a tanáromnak! Mit tegyek?

Nem vagyok szimpatikus a tanáromnak! Mit tegyek?

Van olyan, hogy a tanárok kivételeznek egyes emberekkel, másokkal viszont nem szimpatizálnak. Egyszerűen nem szeretik őket és ez a viselkedésükön is meglátszik. Mégis mit tehet a diák, ha éppen őt nem kedveli a tanár?

A pedagógusok munkája sem egyszerű. Sokat kell dolgozniuk kevés fizetésért és ez olykor a munkájukon és a hozzáállásukon is meglátszik. Alapvetően minden pedagógust úgy tanítanak, hogy egyenlően kell bánni a diákokkal. Éppen azért, hogy ne legyenek olyanok, hogy valakivel kivételeznek.

Inkább az idősebbeknél figyelhető meg az, hogy egyes diákokat többre tartanak másoknál. Több év tapasztalattal rendelkezőknél van egy kialakult tanítási mód, amin már nem lehet változtatni. Vagy szimpatikus nekik valaki, vagy nem. Ez az adott diáktól függ, hogy éppen szereti-e a tanár, vagy sem.

Így volt ez Zoéval is. Matematikából nem jeleskedett túlságosan. Mondhatni, hogy az osztály legrosszabbjai közé tartozott ebből a tárgyból. Így viszont a tanára is negatívan állt hozzá. Kölcsönösen nem voltak szimpatikusak egymásnak. Elég nehéz helyzet volt, hiszen még évekig kellett egymást elviselniük. Zoé végül megunta, hogy mindig ő a célpont a tanár szemében, ezért összeszedte magát és próbálta a legtöbbet kihozni magából. A történet végül úgy ért véget, hogy folyamatosan próbált kikerülni a rossz tanuló szerepéből és megmutatni a tanárnak, hogy ő is képes összeszedni magát. Nem lett egy kiemelkedő tanuló, inkább csak átlagos, viszont azzal, hogy Zoé sokat dolgozott és jelentkezett órán, valami megváltozott, és többet nem piszkálta a tanár.

Ha neked is van olyan tanárod, aki nem kedvel téged, akkor te is próbálj meg egy kicsit hajtani, hogy lássa, te tényleg akarod ezt az egészet, így az ő hozzáállása is megváltozhat. A befektetett munkát mindenki értékelni fogja. Ez a legjobb módja, hogy szimpatikussá válj egy olyan tanár szemében, aki nem kedvel téged annyira.

Nem vagyok szimpatikus a tanáromnak! Mit tegyek?
Van olyan tanárod, akit nem szeretsz?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share