A Gourmet fesztivál idei témája a gombóc, a pezsgő és a kaviár. Bár jómagam egyikért sem vagyok oda, mégis sikerült több olyan fogást is találnom, ami igazán ínyemre volt. De lássuk, mit lehetett idén enni a Millenárison!
Sem a Rosenstein, sem az Anyukám mondta nem készült a fesztiválra külön standdal, ezt szomorúan konstatáltunk, viszont mindkét étterem jelen volt az exkluzív programok között. Ez azt jelenti, hogy plusz pénzért még több ínyencséget lehet megkóstolni, ám gyorsan le kell csapni a helyekre, mert bizony hamar betelnek. Az Anyukám mondta a vidéki ebéd menüsorát erősítette az Erhardt Étteremmel, a Macok Bisztróval, a Platánnal és a Viatorral karöltve, a Rosenstein idei fogását pedig a Baraka, a Csalogány 26, a Mák és a St Andrea Wine & Gourmet Bar ötfogásos közös menüsorában kóstolhatták meg a látogatók.
A Kistücsök étterem kínálatában házi kenyérgombóc nyurgaponty volt „császárhússal” és sóska szósszal, a desszert pedig bodza kaviár volt édes tejföllel. Ha a menzán ugyanezt a sóska szószt adták volna anno, most biztosan sokkal több felnőtt készítené el a gyermekének, hiszen kifogástalan volt.
A bodza kaviár volt édes tejföllel egy igazi könnyed desszert, ráadásul azt az ottlétünk elején kóstoltuk meg, amikor még bírtunk is enni. A Michelin csillagos Costes három fogással készült idén. Volt medvehagymás tészta tokhallal és kaviárral, Gombóc (kacsa, lila káposzta, alma) és rebarbarás képviselőfánk. Ezt az éttermet idén kihagytuk, a gombócot nagyon sajnálom, jól is hangzott és remekül nézett ki.
A mi nagy kedvencünk ebben az évben is a Baricska csárda volt, isteni volt a babgulyásuk savanyú káposztával. Bár a gombóc fagylattal tálalt almás pitéjükből Balatonfüreden már többször ettünk, a Gourmet fesztiválon sem hagyhattuk ki azt. Széll Tamás gulyása szintén felkerült a listánkra, a leves ízvilága csak megerősítette azt a sok pozitív kritikát, amit olvasni lehet róla.
Igazi ízorgiát nyújtott Stand 25 bisztró desszertje is, a tökéletesre elkészített túrógombóc tejföllel és eperrel.
Belevetettük magunkat a street food vonalba is, az IKON debreceni párosa ebben az évben is a szokásos színvonalat hozta. Könnyen felejthető volt viszont a Mangalica és társai grill hot dogja.
Az Electrolux idén is kitett magáért, a tavalyi pastrami után az idei jegyhez járó szendvicsük is abszolút korrekt volt.
Idén nemcsak a Kreinbacher készült széles pezsgőválasztékkal, hanem a Bortársaság is a tematikának megfelelően nagy kínálattal készült pezsgő fronton. Aki nem pezsgős, ő sem maradt hoppon, hiszen minden nap másféle borokból válogathatott.
Aki igazán frissítő nedűre vágyott, a Rauch új ízeit kóstolhatta meg akár alkoholos akár alkoholmentes formában.
Hiába az exkluzív tematika, nekünk idén is főként magyaros ízek jöttek be. Bár megfogadtuk, hogy 2018-ban több új éttermet kipróbálunk, szokásunkhoz híven mégis inkább a jól beváltaknál maradtunk.
Majd talán jövőre.