A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai szerint az idei töriérettségi volt a legkönnyebb vizsga eddig!

Rovat

Megosztás

Véget ért a történelemérettségi, lelkes újságíróink pedig ismételten az ajtó előtt várták a diákokat, hogy megkérdezzék tőlük, mégis hogyan érezték magukat vizsga közben, hogy érzik, mennyire sikerült megoldaniuk a feladatokat. Nemcsak a diákok, de a a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola igazgatóhelyettese és történelemtanára, Éles Aranka is nyilatkozott a Középsulinak az érettségi kapcsán.

Az igazgatóhelyettes szerint több választási lehetőség is kedvező lehetett a diákok számára az esszék között, így könnyűnek véli az idei érettségi feladatsorának második részét.

“A tesztben esetleg lehettek olyan feladatok, ahol nem biztos, hogy a diákoknak minden egyszerű lehetett, de a feladatok nagy része megoldható volt.”

XER_0015

A diákok, Márk, Balázs, Niki és Klau elmondták, hogy nehezebbre számítottak. Kellemes csalódás volt ez a feladatsor az előző két érettségi tárgy feladataihoz képest. Kérdésünkre, hogy számít-e a felvételin, humorosan annyit feleltek a diákok:

“Most már tök mindegy a magyar és matek után.”

Niki elmondta, hogy a térkép segítségét igénybe vette, és végtére ez még jobban megkönnyítette a dolgát. A magyarról még annyit mondtak, hogy ha még 15 perccel több idejük lett volna a szövegértési feladat megoldására, már az nagy segítség lett volna. Egy másik diák  a matekérettségi nehézségéről beszélt:

“Én jeles voltam matekból, de most örülök, ha meglesz a hármasom.”

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta