Ezt nézed:  / Hírek / Színes / No shave OKTÓBER – Nézzétek meg szakállal a Középsuli sorozat Tibijét

No shave OKTÓBER – Nézzétek meg szakállal a Középsuli sorozat Tibijét

Észrevettétek már, hogy novemberben valahogy sokszorosára nő a bajuszos vagy szakállas személyek száma? Nem, nem a hideg ellen védekeznek dús arcszőrzetükkel, de nem is ők lesznek az idei mikulások. A szőrösödésnek valami komolyabb, összetartóbb oka van. 

A No shave november hivatalosan egy mozgalom a férfiak részéről, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák veszélyeire. Hogyan? Ha egy olyan ismerősünk arcszőrzetet növeszt, aki mindig babapofival jött társaságunkba, jogosan tesszük fel a kérdést, hogy mi ez a nagy változás? Ő pedig elmondja, hogy csatlakozott egy olyan mozgalomhoz, mely a prosztatarák kialakulásának kockázataira, mihamarabbi diagnosztizálásnak fontosságára hívja fel a figyelmet. Ha a betegséget időben észreveszik, akkor még jól kezelhető.

Középsuli sorozatunk egyik legújabb tagja, Tibi is csatlakozott a mozgalomhoz, ám nem novemberben, hanem októberben. Megkérdeztük, miért?

Olaszország északi részén egy Bolzánó melletti kis faluban Eppanban dolgoztam, ahol almát kellett szednem napi 10 órában. A Középsuli sorozat forgatásán épp Bendével beszélgettem, amikor feljött, hogy van egy mozgalom, mely a prosztatarák veszélyeire hívja fel a figyelmet. Én alapjába véve nem szeretem a nagy szakállat, ezért vagyok mindig megborotválkozva, és ezért tűnök sokkal fiatalabbnak, mint amennyi valójában vagyok. Megemlítettem Bendének, hogy nagyon durván nézne ki, ha egy hónapig nem borotválkoznék. Erre mondta ő, hogy úgyse bírnám ki. Imádok fogadni, így jött a fogadás, hogy vállaljam be én is. Mivel Olaszországban úgy sem lett volna erőm minden nap borotválkozni, így úgy gondoltam, egy hónappal előrébb hozom ezt a mozgalmat. Nem volt egyszerű kibírnom, hiszen mint mondtam, én nem szeretem a szakállat, sőt szerintem egyáltalán nem is áll jól nekem. Bár ez volt az első alkalom, hogy csatlakoztam egy ilyen megmozduláshoz, biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Jó érzés egy ilyen dolog részese lenni.

 

TIBIKÉP

Tudtad?

Ha az ember már képes jókora szakállt növeszteni, az a fizikai érettség jele is, ami persze az életkorral függ össze- mondja egy tanulmány, amely megállapította, hogy a szakállasokat társadalmi szinten erősebbnek tartják a férfiak és a nők is. Ezen kívül fizikai megjelenésüket tekintve „férfiasabbnak” is gondolják. Egy másik tanulmányból az is kiderült, hogy sokan a hosszú hajú férfiakat is férfiasabbnak gondolják.

No shave OKTOBER - Nézzétek meg szakállal a Középsuli sorozat Tibijét
Szerintetek hogy áll Tibinek a szakáll?