,,No vakcina, no party” – Ma éjfélig lehet a 16-18 éveseknek regisztrálni

Rovat

Megosztás

Péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját a vakcinainfo.gov.hu-n – emelte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

A szülők regisztrálhatják azokat oltásra, akik elmúltak 16 évesek, az ő időpontfoglalási lehetőségük várhatóan a jövő hét elején megnyílik az oltásra.

Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon.

A 16 év alattiak oltása nem engedélyezett. Így az a 18 év alatti, aki csak most vált jogosulttá a regisztrációra (vagyis betöltötte a 16. életévét), annak újból szükséges regisztrálnia, mivel a korábbi regisztrációját törölni kellett.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szavai szerint az oltás a nyárra is hasznos lehet, az érintettek védettsége és szabadsága miatt is nagyon fontos. ,,Ne feledjétek: no vakcina, no party” – szólt a fiatalokhoz.

A járvány kezdete óta a fertőzöttek 23 százaléka a 40-49 évesek, 17 százaléka az 50-59 évesek, 16 százaléka a 30-39 évesek korcsoportjából került ki, míg a 65 év felettiek alig több mint 12 százalékkal reprezentáltak – ismertette.

A felnőttek immár három fajta oltóanyagra – Szputnyik V-re, Sinopharmra és AstraZenecára foglalhatnak oltási időpontot online az www.eeszt.gov.hu-n keresztül.

Az továbbra sem derült ki, hogy mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik épp hogy betöltötték a 18. életévüket és Pfizerre nem tudnak regisztrálni.

Főkép és forrás: koronavirus.gov.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta