Nők, akik borzalmas gyerekkor után lettek sikeresek

Rovat

Megosztás

Pénz, hírnév, csillogás – ezt látjuk a sztárokkal kapcsolatban. Sokuk esetében azonban felnőtt körülményeik kicsit sem hasonlítanak a gyermekkoriakra.

Coco Chanel, French couturier. Paris, 1937.

 

A nők öltözködését forradalmasító Coco Chanel 1883-ban született Franciaországban. Gyermekkorát nemcsak a szegénység, de a rideg körülmények is megnehezítették. Miután édesanyja tuberkulózisban meghalt, édesapja az Egyesült Államokba ment öt gyermekét hátrahagyva. Két fia munkába állt, három lánya pedig árvaházba került. A szigorú, otthonnak aligha nevezhető intézményt 18 évesen hagyhatta el (akkor még) Gabrielle Chanel. Ezután kezdett megismerkedni a varrással.

 

pink5

 

A világhírű Family Portrait című számában énekelte meg kislánykori fájdalmait Pink. Polgári nevén Alecia Beth Moore 9 éves volt, amikor szülei elváltak. Ez annyira megviselte őt, hogy egészen borzalmasan kezdett el viselkedni. Barátai szülei nem is szívesen engedték gyerekeiknek, hogy vele barátkozzanak. „Sokszor halálra rémítettem őket” – nyilatkozta egyszer az amerikai énekesnő. A kábítószert 12 évesen próbálta ki először, 15 évesen már ivott is. Azután hagyott fel az önpusztítással, hogy egyszer túladagolta magát.

 

Nicki-Minaj

 

„Tizenéves koromban attól rettegtünk, hogy az apám megöli az anyámat. Nevetséges volt. Fizikailag és verbálisan is erőszakos volt az apám” – mesélt egyszer szörnyű gyerekkoráról Nicki Minaj. Az amerikai énekesnő eredetileg Onika Tanya Maraj néven látta meg a napvilágot Trinidadban. Innen ötéves korában költözött át családja az Egyesült Államokba. Édesapja ekkortájt kezdett kábítószerezni és inni, ami miatt feleségével sokszor veszekedtek. Egyszer egészen odáig fajult a vita, hogy felgyújtotta házukat a férfi, hogy megölje az asszonyt.

Nők, akik borzalmas gyerekkor után lettek sikeresek
Szerinted fel lehet állni a traumák után?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta