Ezeket csináljuk tanulás helyett az iskolapadban…

Rovat

Megosztás

Egy hónapból 22 napot, egy hétből 5 napot és egy napból kb. 8 órát töltenek a diákok az iskolapadban ülve. Ez olyan rengeteg idő, hogy ez alatt akár a világot is meg lehet váltani. Hisz, akkor ezek a gyerekek mindent tudnak? Hiszen nekik otthon már tanulniuk sem kell?

Ennyi idő alatt valóban komoly tudást birtokában kellene kisétálni az iskolából minden nap végén. A probléma csak az, hogy a gyerekek a tananyag 10 százalékára sem emlékeznek a nap végére. Hogy mi ennek az oka? Csupán annyi, hogy az iskolapadban ülve minden mással foglalkoznak csak a tanulással nem.

Lássuk, mivel kötik le magukat a diákok az órák közben.

FACEBOOK

taranismero

Valljuk be, nem szégyen. Mindenki ezt csinálja. Csak görgetsz, görgetsz és még a 35. perc elteltével is görgetsz. Nem számít, hogy nincs már olyan történés a falon, amit te még nem láttál, minden képet centiről centire átnéztél, és már a szomszédod barátjának a szomszédjának a barátjának a kutyájának a profilját is kívülről ismered. A lényeg, hogy always online vagy, és nem maradsz le semmiről. Jaj, de igen….  a tananyagról! Na, nem baj, majd otthon újra elolvasod.

PADTÁRS ZAKLATÁS

huffingtonpost

Nincs kedved amőbázni? Láttad az új Trónok harca részt? De jó a körmöd, ki csinálta? Szerinted Középsuli Juli és Bende összejönnek? Tényleg mikor jön ki az új rész? Játszunk még egy amőbát? – Ha ezzel és ehhez hasonló végeláthatatlan kérdésekkel zaklatod a padtársad, akkor te bizony tényleg mindent megteszel annak érdekében, hogy ne kelljen odafigyelned az órán. Ha szerencséd van, olyan padtársra akadsz, aki szintén így érez, ha pedig mégsem, akkor frissítheted újra a Facebook falad.

A MŰVÉSZ KITÖRNI KÉSZÜL

artofmymind.

Mindenkiben van egy művész mélyen valahol, aki valamikor elő fog törni. Olyankor, amikor van ideje kibontakozni. Például matek órán. A két ismeretlenes egyenlet és a Pitagorasz-tétel között igazán sok ideje van az embernek. Ilyenkor pedig semmi más nem kell, mint egy 5 cm hely a füzetben és egy íróeszköz. A kreativitásnak nincs határa. Ilyenkor születnek meg a leghitelesebb karikatúrák a tanárokról, a legízléstelenebb képregény rajzok és a legrosszindulatúbb viccek is. Csak egyre vigyázz! A tanár el ne vegye, mert abból komoly baj is lehet.

SELFIE

 

cdn.playbuzz

 

Bár elsőre kicsit bizarrnak tűnhet, hogy az óra alatt az egész osztály és a tanár előtt selfizzünk. Vagy mégsem? Bármilyen meglepő, London Városi Irodalmi Főiskoláján már márciusban elindult a selfie-képzés. Ezek után egyáltalán nem kell meglepődni, ha valaki padban ülve a legfrissebb selfie trendeket nézegeti, majd miután újra kisminkelte magát, buzgó selfizésbe kezd. Ha a matek már nem köt le, irány London!

MERENGÉS MESTERFOKON

 

schoolofthinking

 

Ez a legjobb, amit tehetsz, ha már minden más lehetőséget ellőttél. A tanár sose jön rá, hogy nem figyelsz, te pedig fejben megoldod az élet nagy dolgait.

Így csináld:

1. Nézz mélyen a tanár szemébe.

2.Tekinteteddel mindig kövesd a mozgását.

3. Néha hunyoríts.

4.Két és fél percenként a hunyorítás mellé bólogass is, mintha egyetértenél.

5. Ha a többiek nevetnek, nevess!

6. Közben fejben nyugodtan próbáld végig, mit mondasz majd a barátodnak délután. Tedd fel főni a bablevest. Képzeld el mi fog történni a sorozatod következő részében. Válaszd ki milyen ruhát és kiegészítőt veszel fel az esti buliba. Szóval old meg az élet nagy kérdéseit.

7. Ha a tanár már csak a te szemedbe néz és neked beszél, azonnal szüntesd meg a szemkontaktust. Ez már az a veszélyes határ, amit sose léphetsz át, mivel ez után következik, hogy kérdez is tőled valamit.

Ha ezeket az egyszerű tanácsokat betartod, a tanár garantáltan azt fogja hinni, hogy iszod a szavait. De vigyázz! Nehogy strébernek nézzenek.

Ezt teszitek tanulás helyett az iskolapadban...
Te is elkalandozol néha az iskolapadban?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,669RajongóLike
179,606KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta