A nyár legnépszerűbb gyümölcsei!

Rovat

Megosztás

Már egy ideje megérkezett a gyümölcsszezon. Érdemes ilyenkor betárazni nemcsak a spájzba, hanem a pocakba is. Így a téli időszakra is felkészülhetünk.

 

Dinnye

Szó szerint úton útfélen találkozni vele. Ilyenkor szinte mindenhol lehet kapni. A boltoktól kezdve az utcai árusig mindenütt megtalálhatóak. Árban már nagyon lementek, így 100 Ft környékén van átlagosan kilója. Arra viszont érdemes figyelni, hogy csak magyart vegyünk. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gyümölcs hazánkban, hiszen nagyon sok helyen megterem és nem utolsó sorban jó édes.

Sárgadinnye

Egy másik fajtája a dinnyének. Nem mindenki szereti, de szintén lédús és tápláló. Van egy bizonyos ízvilága, amiért vagy rajong valaki, vagy nem szereti. Szerencsére nincs belőle hiány, hiszen ezt is könnyen be lehet szerezni.

Nektarin

Sima héjú barackféle, amit ételekhez remekül fel lehet használni. Egy könnyed gyümölcssaláta kiváló alkotója lehet. Az utóbbi években ismét népszerű lett, így szintén sok helyen megtalálható. Befőttként elrakva a téli hónapokra is megfelelő vitaminbevitelt biztosíthat.

Ananász

Ilyenkor ennek a gyümölcsnek is szezonja van. Ugyan lehet kapni egész évben előre csomagolt konzervként, vagy italként, de maga a gyümölcs az igazi. Ha még nem kóstoltátok, mindenképpen tegyetek vele egy próbát, mert megéri!

Málna

Szintén egy könnyed, de lédús gyümölcs. Kicsivel drágább, mint a már említettek, de szintén az egyik nagy kedvenc az országban. Felhasználási területe nagyon sokrétű, szinte bármilyen könnyű ételhez adható. A termesztése viszonylag könnyű, így érdemes otthon is kísérletezni vele. Remek csemege hidegen egyenesen a kertből.

A nyár legnépszerűbb gyümölcsei!
Szereted a gyümölcsöket?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta