Nyáron a tanárok semmit nem csinálnak!?

Rovat

Megosztás

Rengetegen irigylik őket a nyári hónapok miatt! Hiszen júniusban vége a sulinak, nemcsak a diákok, hanem a tanárok számára is! Tényleg semmit nem csinálnak nyáron?

Sokan szívesen cserélnének velük, legalábbis a nyári hónapok alatt! Hiszen elvben, milyen jól is hangzik az, hogy nyári szünet van nekik is, akárcsak a diákoknak. A gyakorlatban persze fontos tudni, hogy ez nem ilyen egyszerű!

Tanárnak – nem hiába tartja a mondás, – születni kell!

Folyamatosan készenlétben állnak a tanárok nyáron is, és szinte sosem engedhetik meg maguknak, hogy kilépjenek ebből a szerepkörből. Hiszen nyáron is adódnak feladatok: legyen szó a bizonyítványok kiállításáról, a korrepetálásról, a táboroztatásról, az adminisztratív feladatokról, és még sorolhatnánk! A következő tanévre való felkészülésről nem is beszélve! Bár sokak számára elsőre jól hangzik, hogy nyári szünet van a tanároknak is, valójában ez azt jelenti, hogy egész évben dolgoznak!

Egy tanár mindig tanár, akkor is, ha nyár van!

A tanári pályát nem hiába ajánlják csak elhivatottaknak, hiszen amellett, hogy folyamatos naprakészséget igényel a munkájuk, nevelő szerepkört is betöltenek. Egy jó tanárt épp ezért meg kell becsülni, ha még nem tettétek meg, jelöljétek kedvenceteket az Év tanárának! Ezzel is viszonozva az odafigyelést, gondoskodást, tanítást, problémamegoldást nekik.

Könnyen beskatulyázzuk őket, pedig fontos részei az életünknek!

Mit tehet egy tanár, ha nyáron találkozik diákjaival? Kiderül a következő részből!

A Középsuli 137. része most vasárnap 17 órakor jelenik meg!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,182RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta