Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Nyerj 6 millió forintot az iskoládnak! – Csatlakozzatok az Élő Bolygónk éghajlatvédelmi akcióhoz

Nyerj 6 millió forintot az iskoládnak! – Csatlakozzatok az Élő Bolygónk éghajlatvédelmi akcióhoz

Az OTP Bank és a MOL az egyik tokaji középiskola hétfői felhívását követően úgy döntött, hogy 6-6 millió forinttal ösztönzi Magyarország középiskoláit, hogy a párizsi klímacsúcs előtt, az éghajlatvédelem és a fenntartható fejlődés ügyének oktató-nevelő munkájukban nyomatékot adva, csatlakozzanak az „Élő Bolygónk” elnevezésű kezdeményezéshez. A régió és hazánk meghatározó vállalataként az OTP Bank elkötelezett híve a pénzügyi és környezeti tudatosságra nevelésnek, a MOL pedig a természettudományok megismertetése mellett kiemelt figyelmet fordít a fenntartható fejlődést szolgáló akciókra. 

A MOL és az OTP Bank e felhívást követően döntött úgy, hogy cégenként 6-6 millió forintot ajánlanak fel a középiskolai kezdeményezés támogatására. A felajánlás célja, hogy motiválják Magyarország középiskoláit a csatlakozásra. Az összesen 12 millió forint összeget azok között az iskolák között osztják majd szét, amelyekből az iskolai diáklétszámhoz viszonyítva a legnagyobb arányban csatlakoztak az Élő Bolygónk éghajlatvédelmi akcióhoz. Az első helyezett 6 millió, a második helyezett 4 millió, a harmadik helyezett középiskola pedig 2 millió forint támogatásban részesül.  Az így elnyert összeget az intézményeknek fenntartható fejlődést szolgáló fejlesztésre kell majd fordítaniuk, a pályázat részleteiről a középiskolák közvetlen tájékoztatást kapnak a következő hetekben.

carousel-img4

Áder János májusban jelentette be, hogy Magyarország is szerepet vállal a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök, Al Gore által elindított nemzetközi Élő Bolygónk kampányban. A kezdeményezés célja, hogy egymilliárd ember támogató online aláírásával nyomást gyakoroljon azokra az országokra, amelyek még nem ismerték fel a klímavédelem jelentőségét. A májusban indított www.elobolygonk.hu oldalon eddig több mint 100.000 regisztráltak Magyarországon.

A klímavédelmi akció támogatása mellett az OTP Bank és a MOL saját dolgozóit is az Áder János köztársasági elnök által támogatott kezdeményezésben való részvételre biztatja.

Hallottál már az Élő bolygónk kampányról?

Az Élő Bolygónk kampány célja, hogy az idén decemberben Párizsban rendezendő, sorsfordító klímacsúcson olyan döntés szülessen, amellyel az emberiség meg tudja fékezni az egyre fenyegetőbb klímaváltozást, hogy képes legyen tovább csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A párizsi klímacsúcs döntő lépést jelenthet az emberiséget fenyegető veszély megoldásában, ezért Al Gore nemzetközi kampányában vállalta, hogy egymilliárd ember támogatását gyűjti össze online aláírás formájában. A környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök –kezdeményezéséhez Magyarország is csatlakozott, Áder János köztársasági elnök kiemelt támogatásával.

carousel-img1

Szakértők szerint az emberi tevékenységeknek, az új technológiáknak „köszönhetően” a klímaváltozás már olyan mértékben felgyorsult, hogy radikálisan csökken a sarki jégtakaró, ez pedig éhezéssel, majd végül kihalással fenyegeti az ott élő állatokat, illetve az óceánok emelkedő vízszintje elöntéssel fenyegeti az alacsonyabban fekvő, lakott területeket. Hamarosan eltűnhetnek a gleccserek is, így minden bizonnyal a Kilimandzsáró híres hósipkája is. Azt hogy a huszonnegyedik órában vagyunk, mi sem bizonyítja jobban, hogy Pekingben a lassan elviselhetetlen mértékű szmog miatt már évek óta nem bújik elő a Nap. Al Gore szerint „Mindenünk megvan a válság megoldásának elkezdéséhez, talán csak a cselekvési szándék hiányzik. De a tenni akarás maga is egy megújuló erőforrás”. Bővebb információk a kampányról: http://www.elobolygonk.hu/

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share