Ezt nézed:  / Suli / Ő a világ legidősebb friss diplomása

Ő a világ legidősebb friss diplomása

Egy japán férfi rekordot döntött azzal, hogy 96 évesen szerzett diplomát.

A Kagawa prefektúrában élő  japán férfi a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mivel ő ma a legidősebb ember, aki diplomát szerzett egy egyetemen. Shigemi Hirata 11 év után kapott BA diplomát, miután elvégezte a kerámia szakot a Kiotói Művészeti Egyetemen- írja a Globoport.hu.

„Nagyon boldog vagyok. Ez nem sikerült volna, ha nem vagyok egészséges” – mondta.

Hirata azután kezdett el érdeklődni a kerámia iránt, hogy részt vett egy fazekas tanfolyamon kb. 70 éves korában. Úgy döntött, jobban elmerül a témában, ezért 2005-ben beiratkozott az egyetemre, 85 évesen. Bár a levelező tagozatot választotta, a szakmai gyakorlat miatt néha bejárt az iskolába.

„Az egyetemen a diákok azt hitték, hogy tanár vagyok” – mondta nevetve.

61810438

Hiratának időskori betegségei miatt 11 évre volt szüksége, hogy befejezze tanulmányait. Az iskola igazgatója is méltatta kitartását, hiszen „kielégíthetetlen kíváncsisága ösztönzőleg hat a fiatalokra”.

A friss diplomás 2004-ben vesztette el feleségét, két gyermeke van és öt unokája, akikkel együtt ünnepelték a diplomát és egyben a Guinness rekordot.

„A tanulás mindig szórakoztató. Ha 100 évesen is egészséges leszek, elmegyek az orvosira” – mondta. Jelenleg kerámiát tanít a szomszédoknak, sőt saját kemencéje is van.

Ő a világ legidősebb friss diplomása
Szerinted érdemes idősebben belekezdeni egy diplomába?

Save

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share