Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Ők ma a legdrágább 20 év alatti focisták

Ők ma a legdrágább 20 év alatti focisták

Nem aprópénzért versenyeznek értük a klubok, pedig még csak 19 évesek.

Meghatározni egy játékos árát nem egyszerű, de a svájci Nemzetközi Sporttudományi Központ futballal foglalkozó kutatócsoportjának (CIES Football Observatory) algoritmusa alapján sikerült rangsorolni a legértékesebb 20 év alatti focistákat. Közülük mutatjuk be nektek az első hármat.

Jadon Sancho – 168.2 millió dollár

A Borussia Dortmund játékosáról korábban azt rebesgették, hogy ő lehet az első angol focista, akiért megadhatják a 100 millió fontot. A becslések szerint ezt sikerült jóval felülmúlni, pedig még csak 19 éves. Példaképe Ronaldinho, akiről így nyilatkozott korábban: “Mindig is csak futballozni szerettem volna, profi labdarúgó akartam lenni. Azt akartam, hogy az emberek rám nézzenek és csodáljanak. Ahogy én tettem, amikor Ronaldinhót néztem” – mondta a fiatal a goal.com-nak.

Nicolo Zaniolo – 75.4 millió dollár

Az AS Roma focistája csapatának meghatározó játékosa, az olasz labdarúgás nagy ígérete. Most ő a 2. legértékesebb játékos a svájci intézet algoritmusa szerint. Szintén 19 éves, és igazi sztár hazájában. Édesanyja szintén népszerű, többszázezren követik az Instagramon. Nicolo egyszer be is szólt neki, amikor egy csücsörítős szelfit töltött fel. A Corriere dello Sport szerint a focista ezt kommentelte édesanyja egyik képe alá: “Miért csücsörítesz így a száddal? 40 éves vagy!”

Kai Havertz – 72 millió dollár 

A Bayer Leverkusen játékosa nagyon kapós lett, a Sportbild szerint több sztárklub, így a Manchester City és az FC Barcelona is szeretné a soraiban tudni. Értéke így az egekbe ugrott, 72 millió dollárra becsüli a CIES Football Observatory. Fiatal kora ellenére (19) már két alkalommal is kapott lehetőséget a német A-válogatottban.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share