Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Miért sminkeljük agyon magunkat?

Miért sminkeljük agyon magunkat?

A sminkelési trendeket mindig a divat diktálja, ugyanakkor fontos szem előtt tartani a saját egyéniségedet is! Egyéniség alatt, nemcsak arra kell gondolni, hogy stílusban mi passzol hozzád leginkább, hanem arra is, hogy milyen adottságaid vannak.

A nyári trendek egyértelműen szélsőségeket mutatnak az arcfestés terén. Míg a szakemberek nappalra a természetesnek ható smink viselését javasolják, addig estére a minél feltűnőbb, extravagáns sminket! Ez az a tanács, amivel érdemes vigyázni!

Egyrészt, nem biztos, hogy ami éppen trendi, az Neked is jó áll! A kék vagy zöldre festett szem, lila vagy akár fekete rúzs, nem mindenki egyéniségéhez passzol. Ha azért készítenél magadnak extravagáns sminket, mert éppen ez a divat, akkor csak rosszul fogod magad érezni a viselése közben!

Másrészt, ne felejtsd el, hogy a reklámozott termékek, nem mindig a legjobbak! Milyen a bőrtípusod? Nem mindegy, hogy érzékeny, zsíros vagy éppen vegyes a bőröd, amit sminkelsz, mert lehet a túl sok sminkkel többet ártasz neki, mint használsz. Próbálj ki több terméket is!

Tedd fel a kérdést! Miért sminkeled agyon magad? Megéri sok, nagyon sok, még annál is több sminkkel eltüntetni az alig észrevehető bőrhibákat vagy akár egy pattanást? Sokan ezt teszik. Miközben lehet, hogy másnapra egyszerűen elmúlna, mondjuk a pirosság az arcodon, ha persze nem tömíted el a pórusaidat előtte, ami csak olaj a tűzre, vagyis a bőrödre!

Amennyiben nem eltüntetni szeretnél valamit sminkkel, hanem kiemelni, mondjuk a szemed vagy akár az ajkadat, akkor alkalomadtán használj bátran több sminket, de ne ess túlzásokba! Tartsd magad a régi és jól bevált szabályhoz: amikor kiemelsz valamit az arcodon, érdemes a többit kevésbé hangsúlyosra festeni.

Például, ha erős színeket viszel fel a szemhéjadra, az ajkadat fesd természetes árnyalatokkal, vagy, ha az ajkadat hangsúlyozod erős színnel, a szemed legyen inkább természetes. Ne felejtsd el! A szépség nem a sminkelésen múlik, azzal csak hangsúlyosabbá tudod tenni saját adottságaidat, saját szépségedet!

A sminkelésre nem hiába épült szakma. Tanítják, nemcsak azt, hogyan kell egy-egy bőrtípust helyesen kezelni, hanem azt is, hogyan tudod előnyösen kifesteni magad, az arcberendezésedtől függően. Neked milyen alakú az arcod? Milyen formájú a szemöldököd? A szád? Nem biztos, hogy ami jó áll a barátnődnek, az Neked is jól fog!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share