Öld meg magad! Így szavaztak Instán egy 16 éves lány követői

Rovat

Megosztás

Instagram oldalán, követői körében indított szavazást egy 16 éves malajziai lány arról, hogy éljen vagy inkább haljon meg! A szavazás megdöbbentő eredménnyel zárult!

Az alábbi üzenetet posztolta oldalán a tinilány, mintegy “segítséget” kérve követőitől!

Nagyon Fontos, Segíts Választani H/É

A H betű a Halált, még az É betű az életet jelentette volna a számára. A szavazók 69%-a a H betűre, vagyis a lány halálára szavazott! Ezzel egyenesen azt mondták a fiatal és feltehetően zavarodott lánynak, hogy: Öld meg magad!

A szavazás mennyiben befolyásolta a döntését, hogy öngyilkos legyen?

Teszi fel a kérdést Ramkarpal Singh ügyvéd, aki elmondta azt is, hogy az Instán szavazók bűnrészességgel vádolhatóak a lány halálának ügyében! Hiszen, ha a netezők többsége elbátortalanítja őt az öngyilkosságtól, talán még mindig élne!

A megkísérelt öngyilkosság bűnnek számít ⌊Malájziában⌋, felbujtani valakit az öngyilkosság elkövetésére, szintén bűn – idézi a szakembert a The Guardian.

Az Instagram szűri az oda nem illő, úgynevezett érzékeny tartalmakat!

Erről ITT írtunk korábban.

Ez úgy tűnik egyelőre mégsem elegendő! A közösségi média oldalai befolyással vannak felhasználóikra, a cselekedeteikre, a döntéseikre. Ha úgy érzitek segítségre van szükségetek ingyenesen hívható a 06 1 116 123, vagy 06 80 820 111 telefonszám!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta