Ölelgess bocikat, hogy jobb kedved legyen!

Rovat

Megosztás

Pihenni bárhogyan lehet. Nyugágyon, fotelben, kanapén, fűben – egy boci ölében!

A természet relaxációs erejét nem kell bemutatni. Ott van például az erdőben fürdőzés, mikor a hegyoldal fenyvesében árválkodik egy kád és csak arra vár, hogy belehuppanj, és élvezd a környezet adta élményeket.

Forrás: tripadvisor

 

De létezik olyan is, hogy kecskejóga.

Forrás:bbc.co.uk

 

Igen, konkrétan kis kecskék között jógázol. Valahogy úgy érzem, ez olyan élmény lehet, mint egy kosár kismacskában fürdeni. Cukiság túladagolva.

Forrás: thinglink

 

De most képzeljünk el egy olyan természet adta lehetőséget, mely a létező legharmonikusabb érzést, egy új wellness trendben nyújtja: a boci bújásban.

Forrás: pinterest

 

Oké, nem pont így.
Hanem így!

Forrás:bbc.co.uk

 

Egy new yorki farmon lehetőség van rá, hogy 90 percen át bújjon valaki egy bocihoz. A Mountain House Farm állítása szerint a bocik érzékeny és intuitív társaságnak minősülnek, és olyan empatikusak, hogy átérzik a pillanatnyi érzéseidet, legyél akár szomorú, ijedt, elveszett, vagy vidám. Őszintén együttérzőek ítélkezés nélkül.

Tehát, bocikat ölelgetni és simizni nyugtató érzés, eloszlatja a magányt, ráadásul azt mondják, még magabiztosságunkat is növelheti, és megszüntetheti félelmeinket.

A bocik testhőmérséklete magasabb, mint az embereké. A tudósok szerint egy ölelés jót tesz egészségünknek. Egy holland farmon azt mondják a boci ölelgetésre, hogy “ilyen 700 kg és 39 fok mellett pihenni”. Vajon ez mennyire hangzik egészségesnek és mennyire félelmetesnek?

Forrás: bbc.co.uk

 

Természetesen a bocik is csak állatok. Tisztántartásuk nem felel meg egy szobában tartható háziállatéval, ezért felvet némi higiéniai kérdést. Illetve, aki már volt farmon, már érezheti orrában a jellegzetes szagot, amit garantáltan be fog szívni a haja és a ruhája is. Így állásinterjú, esküvő vagy vizsga előtt nem ajánlott a bocik között mentáltréninget venni.

Forrás: bbc.co.uk

 

Boci bújás – az új wellness trend!
Te pihennél egy boci ölében?

Borítókép: bbc.co.uk

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta