Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Olvasni menő? Olvasni menő! A POKET könyvek meghódítják a Te szívedet is!

Olvasni menő? Olvasni menő! A POKET könyvek meghódítják a Te szívedet is!

Szereted az apró, finom tapintású tárgyakat? Dolgokat, amiket élmény birtokolni? Amiktől úgy érezheted menő vagy, mert neked is van belőle? Amiket büszkén mutogathatsz az osztályban? Amik olyan fiatal sztárokhoz kapcsolódnak, akikért ezrek rajonganak? A POKET könyvek mindezt egyszerre tudják!

Vecsei H. Miklós, a magyar színházi élet egyik legismertebb, legkedveltebb alakja. Lányok ezrei nézik meg csak miatta a Pál utcai fiúkat, amit bemutatása óta teltházzal játszanak a Vígszínházban. Szerencsére a fiatal színművész nem csak egyszerű, szőke szépfiú. Olyan küldetése van, ami miatt igazán felnézhetünk rá. És ehhez a küldetéshez nagyon jól jön a szőke herceg imidzs, ami bizony rengeteg ajtót és szívet megnyit az előtt, aki birtokolja. A szépség olyan hatalom, amivel ha ügyesen bánunk, rengeteg jót vihetünk véghez a világban!. De lássuk mire is használja fel ezt a hatalmat Vecsei H. Miklós!

Nincs olyan zárt ajtó a világon, amit a szépség ne tudna kinyitni.” – Amerikai Horror Story c. film

Például olyan projektek megvalósítására, mint amilyen a POKET zsebkönyv kezdeményezés. A POKET lényege, hogy kb. akkora, mint egy okostelefon, de ahelyett, hogy elvinne minket a virtuális valóság végtelen útvesztőibe, az analóg világba hív játszani. Nyiss ki egy könyvet, olvass történeteket, kapcsolódj. Vecsei több interjúban is elmondta, azt a cinkos összekacsitást szeretné visszahozni a városba, ami a telefonokba bújva létezés előtt még megtalálható volt.

A POKET-eseknek van facebook oldala, és egy #poketközösség nevű csoport is megalakult már, ahol a boldog POKET könyv tulajdonosok szerveznek különféle programokat! A céljuk az offline közösségépítés, és már több, mint 2500 tagjuk van, a legkülönfélébb korosztályból, de főleg tizen, maximum huszonévesekről beszélünk, szóval még az is lehet, hogy itt találsz majd új barátokat! A csoportban vannak vidéki tagok is bőven, szóval bátran keresd fel őket és csatlakozz, bárhol is élsz!

Sokszor megy a vita arról, hogy az olvasás kivész-e a hétköznapokból, hogy a legtöbben már csak a számítógépükön, az okostelefonjaikon olvasnak. Úgy néz ki, ez nem teljesen igaz, hiszen a POKET egyre sikeresebb, egyre több helyen bukkannak fel az italautomatákból átalakított könyvautomaták, amik puha, bőrkötéses kincseket adnak ki magukból, miután bedobtad a jóformán jelképes 990 forintot!

Minden könyvnek van “nagykövete” is, olyan híres és fantasztikus magyar művészek személyében, mint például Dés László (a Pál utcai fiúk vagy a több, mint 20 éve játszott Dzsungel könyve előadások zeneszerzője), Geszti Péter, akit sokan, mint az X faktor zsűritagját ismerhettek, de munkássága meghatározó eleme a magyar popkultúrának.

Törőcsik Mari és Járai Máté

 

Aztán ott van Törőcsik Mari, akiről lehet, hogy nem hallottatok, de egy olyan színésznőről beszélünk, aki simán Oscar-díjat érdemelne! A művésznő ma már lehet, hogy retro fogalomként jut el többetekhez, de a retrot ismerni szintén menő, szóval lessétek meg a filmjeit! Egyébként ő a a 200 első randi Bencéjének (Járai Máté színművésznek) a nagymamája! Egy szó, mint száz a POKET könyvek olyan sok mindent kapcsolnak össze, akárcsak az internet! Információtól információig, érdekes és izgalmas hírektől, különleges történetekig juthatunk el, ha belevágunk a kalandba, amire invitálnak bennünket! Ki szeret kincskereseni? És miről szól az élet, a virutális és az offline valóság, ha nem arról, hogy minél értékesebb “dolgokat” találjunk benne?

*

Képek: femina.hu; kepmas.hu; hirlevelplusz.hu; zakkantolvas.hu

POKET könyvek - olvasni menő!
Szerinted is menő olvasni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share