Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Lelki oka lehet, ha folyton pisilned kell

Lelki oka lehet, ha folyton pisilned kell

Egyre gyakrabban érzel ingert arra, hogy elmenj a WC-re? Bár beköszöntött a hideg, mégsem biztos, hogy felfáztál, megfáztál, vagy valamilyen fertőzésed van, akár lelki probléma is állhat a háttérben.

Sok betegség vezethető vissza pszichoszomatikus okokra, és ha már első körben kizártunk mindenféle fizikai gondot, bajt, tünetet, akkor érdemes a lelkünkben kutakodni egy kicsit, ha szeretnénk megszabadulni a kellemetlen problémától. Könnyen lehet, hogy valamilyen lelki oka van annak, hogy folyton vizelési ingerünk van.

A folytonos pisilés hátterében állhat az emberi kapcsolataidban jelentkező probléma. Azok, akik közel állnak hozzád, akikkel hosszabb ideje kapcsolatban vagy, partner, család, barátok, kiskutya, valamilyen módon olyan helyzetbe sodortak, ahol nem érzed jól magad. A vizeletkiválasztás egyfajta méregtelenítő folyamat, a lélek szempontjából pedig az érzelmek feldolgozását, elraktározását illetve szelektálását szimbolizálja. A test a túlzott stresszt és szorongást fizikai úton próbálja kompenzálni, ezért gyakran küld WC-re. Segíthet, ha végiggondolod a kapcsolataid, és beszélsz arról, ami miatt esetleg szorongást érzel, így megszabadulhatsz a mérgező gondolatoktól és remélehetőleg pisilned sem kell majd annyit. Másnak is szüksége lehet a fürdőre. 🙂

Az inkontinencia is teljesen normális tünet lelki problémák esetében. Nem csak az idősek szenvednek tőle, és bár egy betét vagy egy pelus segíthet a dolgon, azért jobb, amikor nincs rájuk szükség. A gyermekkori érzelmi sérülések a felnőttkorban is rengeteg gondot okozhatnak, a tünetek száma pedig szinte végtelen. A vizelettartási nehézség is egy ezek közül, és, akár időszakonként visszatérő is lehet.

Depresszió vagy más mentális betegség kísérője is lehet a folytonos vizelési inger, még akkor is, ha nem is kell pisilned, amikor elmész a WC-re. Talán tudod is, hogy semmi sem fog történni, és az inger azonnal tovaszáll, amint belépsz az illemhelyislgbe, azonban a fürdőszoba falai egyfajta megnyugvást adnak. Ott csak te vagy és senki más.

Egy mélyebb hangvételű beszélgetés vagy terápiás kezelés segíthet a legtöbbet, de a sport és a mozgás is segíthet a problémán. A testmozgás, az izmaid könnyed átmozgatása rengeteget javíthat a vizelettartási problémákon hiszen sportolás közben nem csak a test, de a lélek is ellazul.

Képek: cache.lovethispic.com; readersdigest.com

Lelki oka lehet, ha folyton pisilned kell
Túl gyakran jársz WC-re?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share