Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Oroszlántánccal köszöntötték az újévet Kelet-Kínában

Oroszlántánccal köszöntötték az újévet Kelet-Kínában

A Mennyei Birodalomban manapság kétszer is megünneplik az újévet: egyszer akkor, amikor a nyugati világban, és egyszer a Holdújév alkalmából, mely most februárra esik.

A kínaiak akkor lépnek át a Kakas évéből a Kutya évébe. A Holdújév alkalmából valóságos népvándorlás indul meg a Mennyei Birodalomban, hiszen mindenki a szülőföldjére igyekszik- írja a Globoport.hu. 

Santung tartományban, mely a legnépesebb jelenleg Kínában, szilveszter táján is nagy ünnepségeket rendeznek. Magyarázható ez azzal, hogy a tartomány keleten van – ez Kínának a világra nyitottabb része. Különben pedig Santung tartományban nagyon ragaszkodnak a hagyományokhoz, hiszen itt született a nagy Konfuciusz, aki évszázadokra meghatározta: mi a helyes és mi nem az emberek viselkedésében.

Ezért az oroszlántánc Santung tartományban a nyitás szimbóluma is: Kína szélesre tárja kapuit és olyankor is ünnepel, amikor a nyugati világ köszönti az újévet. Persze az igazán nagy ünnep azért mégiscsak a Holdújév, amikor egy héten át búcsúztatják az óévet a Mennyei Birodalomban.

Fotó: Hszinhua

Forrás: Globoport.hu

Írta: Lengyel Miklós

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share