Ezt nézed:  / Suli / Ősi maja várost fedezett fel egy tizenöt éves kanadai fiú

Ősi maja várost fedezett fel egy tizenöt éves kanadai fiú

Úgy tűnik, hogy az alig 15 éves William Gadoury tudományos eredményeit még egy gyakorlott régész is megirigyelhetné. A québec-i diák ugyanis egy szép napon azzal rukkolt elő, hogy megtalált egy, a közép-amerikai dzsungel mélyén lapuló ősi maja várost. Hab a tortán, hogy az amatőrnek semmiképpen sem nevezhető fiatal kanadai otthonában csücsülve tette a szenzációs felfedezést.

A maja civilizációért és a csillagászatért lelkesedő fiatalember némi logikát, valamint egy kevés technológiát segítségül hívva jutott arra a megállapításra, hogy a maják, egyes égitestek és csillagképek elhelyezkedését másolva építették városaikat.

ad_205826191

Elméletét bizonyítandó a 15 éves fiú sorra vizsgálta a fontosabb maja városokat, amelyek valóban megegyeztek az égitestek egymáshoz viszonyított pozíciójával, azonban egy három csillag alkotta formáció földi megfelelőjéből hiányzott egy város. A kanadai űrügynökség műholdfelvételeit átnézve az általa meghatározott koordinátáknál, legnagyobb meglepetésére Gadoury egy ember alkotta tárgy körvonalaira bukkant- írja a globoport.hu.

William a K’aak Chi, azaz a Tűz Szája névre keresztelte az egykori település romjait, amelyeket később a RADARSAT-2-es műholddal is megvizsgáltak a tudósok. A szakvélemények szerint a felvételeken kétség kívül ember által épített objektumok láthatóak, egészen pontosan utcák hálózata, illetve egy négyzet alakú tárgy, amely minden bizonnyal egy piramis lehet.

william-gadoury-700

“Ha sorra vesszük a bizonyítékokat, minden jel arra mutat, hogy a Yucatán-félszigeten, a jelzett koordinátákon egy, a maja civilizáció által épített város fekszik.”

– mondta a The Idependentnek Dr. Amrand La Rocque, az Új-Brunswick-i egyetem kutatója, aki arra is rámutatott, hogy a fiatal zseni módszerével a jövőben minden bizonnyal számos más, ez idáig ismeretlen maja települést tárhatnak majd fel a tudósok.

William Gadoury felfedezését számos szaklap is publikálja majd, és a kanadai régészreménységre máris, mint a 2017-ben Brazíliában megrendezésre kerülő nemzetközi tudományos kiállítás egyik sztárvendégeként tekintenek.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share