Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Te szoktál rettegni a Péntek 13-tól?

Te szoktál rettegni a Péntek 13-tól?

A pénteket általában minden középiskolás preferálja. A babona szerint viszont egy péntek nem éppen a legszerencsésebb, még akkor sem, ha maga a hét napja azt jelzi, hogy itt a hétvége: bulik, lazulás és miegymás semmittevés.  Ha a hónap tizenharmadik napja péntekre esik, reszkess! Vagy mégsem? Venczli Alexet is megkérdeztem arról, hogy ő hogyan látja az év ezen napjait.

Hiszel a péntek 13 babonájában?

Kiskoromban nagyon hittem benne. Annyira, hogy amikor megjósolták, hogy péntek 13-án jön a “világvége”, akkor mielőtt elmentem iskolába, írtam egy levelet anyukámnak és apukámnak, hogy szeretem őket és ők a világ legjobb szülei. Most már persze tudom, hogy ez csak hiedelem, és különösebben nem foglalkozom vele.

Történt már veled olyan rossz eset péntek 13-án, aminek a megtörténtét ennek babonának tulajdonítottad? Mi volt a legrosszabb eset, ami megtörtént veled ezen a napon?

Előfordulhat, hogy az emberrel pont péntek 13-án történik valamilyen rossz dolog, de nem hiszem, hogy ilyen esetben ennek köze van a dátumhoz. Nekem még nem volt olyan rossz élményem, ami pont ezen a napon történt meg. Ha valakivel szerencsétlenség történik, az mindig kellemetlen, nem csak péntek 13-án.

Hogyan készülsz a következő péntek 13-ra?

Őszintén szólva ezen nem gondolkodtam. Amikor láttam a naptárban, hogy pont péntekre esik 13-a, akkor eszembe jutott, hogy van egy ilyen babona, de nem készülök semmilyen óvintézkedéssel. Csak annyit kívánok mindenkinek, hogy se most pénteken, se máskor ne történjen senkivel semmi rossz.

Más babonákban hiszel? Ha igen, mely babonákban, és milyen hatással vannak a mindennapjaidra?

Nem nagyon hiszek a babonákban, mert általában csak azt hiszem el, ami alátámasztott, vagy én magam tapasztaltam. Csak kisebb hiedelmeim vannak, de ezek is inkább csak viccből, vagy játékból. Például, hogy szeretem ugyanazzal a tollal megírni a vizsgáimat, amivel az adott tantárgyat jegyzeteltem. Ilyenkor bízom benne, hogy a tollban már benne vannak a válaszok, és ez segít abban, hogy jól válaszoljak a kérdésekre. 😉

Péntek 13
Te szoktál rettegni a Péntek 13-tól?

Borítókép: Venczli Alex

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share