Összejöttünk. Kitegyük Facebookra?

Rovat

Megosztás

Amióta létezik Facebook, van egy nagy kérdés az újdonsült pároknál: kitegyük, hogy kapcsolatban vagyunk? Van lehetőség egymás megjelölésére is, vagy csak szimplán arra, hogy átírjuk a státuszunkat egyedülállóról. Összejöttetek? Gratulálok! Mi a további teendőtök?

Nekem az összes eddigi kapcsolatom az adatlapomon landolt. Voltak közös képek, becsekkolások, valamint, ha valaki rám kattintott, megpillanthatta bal oldalt: “kapcsolatban vele: XY”. Nem menőzésből vagy ilyesmi. Csak szerettem volna kikiáltani a világnak, hogy ő a mindenem. Én megértem azt is, ha valaki egy csepp utalást sem tesz arra az interneten, hogy párja van, az viszont elég sértő, amikor beszólnak azoknak, akik kiposztolták. Elég nagy hülyeség azt állítani, hogy ezek a párok ott élik az életüket a világhálón, hiszen attól még, hogy kitették a boldogságukat, ugyanúgy a való világban léteznek.

Na, igen, és mi van akkor, ha úgy alakul, hogy vége a kapcsolatnak? Szerencsére már semmi. Legalább is Facebookon. Régen, ha leszedte valaki az állapotát, ki volt írva a nagy népnek, hogy “XY már nincs kapcsolatban, mostantól egyedülálló”. Jézusom. Szörnyű lehetett, ha azt valaki belájkolta, esetleg kommentben megkérdezte, hogy mi történt. Maximum a közös profilkép leváltása adhat okot arra a távolabbi ismerősöknek, hogy üzenetet küldjenek és a sajnálatukkal bombázzanak, de senki nem fogja észrevenni, hogy leszedted a kapcsolat címkét. Hacsak valaki nem figyeli árgus szemekkel naponta a profilodat.

Nem csak a sok lájk okoz örömet, amikor kikerül a netre a friss kapcsolat, de ez lehet egy jelzés a többieknek is, hogy ez a pasi/lány már foglalt. Így (jó esetben) nem lesznek kellemetlen félreértések. Nem beszélve arról, hogy az a legbiztosabb módja a párkapcsolat hivatalossá tételének, ha felvállalják egymást mások előtt. Ez régen a szülőknek való bemutatással kezdődött, ma akár a Facebook-on. Szerintem az egyetlen dolog, ami a megosztás ellen szól, hogy ezzel meg lehet bántani másokat. Exeket, akik még nincsenek túl a dolgon, friss szingliket, akik mindent akarnak, csak boldog párokat látni nem, reménytelen szerelmeseket, akik elől épp most kapkodták el a kiszemeltet. Persze, nem kell mások lelki világát előtérbe helyezni a sajátodénál.

Minden páros maga döntse el, hogy kiteszik-e. A kapcsolat milyensége nem ettől függ. Amit érdemes elkerülni, az az, hogy szó nélkül megjelölöd a párodat az új életeseményedben. Kérdezz rá előtte, hogy szeretné-e kitenni, mennyire tartja ezt jó ötletnek. Remélhetőleg egy véleményen lesztek.

 

Írta: Czár Fruzsina

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta