Bővítsétek az osztály költségvetését pályázati pénzekkel!

Rovat

Megosztás

Az osztálypénz, a közös költségvetés kérdése kellemetlen, nyűgös ügy. Amikor az érettségi bankettet, vagy az osztálykirándulást tervezitek, szembesülhettek anyagi korlátokkal. Vegyétek kezetekbe az irányítást! Pályázati úton ti is gyarapíthatjátok az osztálykasszát.

 Kínos téma. Az osztálypénz kötelező? Hacsak nem magániskolába jártok, Magyarországon az általános és a középiskola mindenki számára ingyenes. Senki sem kötelezhető olyan plusz költség megfizetésére, ami a törvény által előírtan teljesítendő tanulmányaival kapcsolatos. Így egy erdei iskola, vagy úszásóra sem térítésköteles. A „mezei” osztálykirándulásokat, amelyek már nem kötődnek ilyen szorosan a tanulmányokhoz, saját zsebből kell állni.

Miért fizetünk mégis szinte mindenért? Az iskolák költségvetéséből a legtöbb esetben nem lehet fizetni a közös programokat, sokszor az iskola takarítására is alig van fedezet. Ha részt akartok venni ezeken a programokon, szeretnétek tiszta közegben tanulni vagy osztálykarácsonyt tartani, szükség van a közös kasszára. Ez azonban kellemetlen helyzeteket teremthet. Azok, akiknek a szülei úgy döntenek, hogy nem fizetnek, nem tudnak részt venni a közös programokon. Előfordul az is, hogy a szülők erőn felül is fizetik az osztálypénzt, csak azért, hogy a gyerek ne maradjon ki semmiből. Ilyenkot az is fontos szempont, hogy a többi szülőnek ne alakuljon ki rossz véleménye róluk.

Tegyetek aktívan azért, hogy több pénz legyen a közös kasszában! Több pályázat is van, amelyeken jelentős összegeket nyerhettek az osztálynak. Itt is böngészhettek közöttük: forrasfigyelo.hu.

Vegyetek részt a Középsuli.hu pályázatain, és NYERJETEK KÖZÖS MOZIZÁST, VAGY AKÁR OSZTÁLYKIRÁNDULÁST , ÉRETTSÉGI BULIT!!!

Egy jó példa.

Spalovszky Csabát, a Budai Középiskola 12. ESZ osztályának osztályfőnökét kérdeztem arról, hogy ők mit tettek azért, hogy több pénz legyen a közös kasszában.

IMG_4263

A Budai Középiskola az OTP Fáy András Alapítvány mintaiskolája. Az Alapítvány osztálypénz-számla  nyitásával is segíti a diákokat. Tudnál erről mesélni nekünk?

Az Alapítvány már a gólyatáborban megjelenik iskolánkban. Játékokkal, programokkal, ajándékokkal kedveskednek a diákoknak. Elég szép pénzjutalmas versenysorozatot szerveztek. A háromnapos gólyatábor végén kiosztottak 3 fődíjat, abból mi a harmadik helyet megnyertük, ami ötvenezer forintot jelentett rögtön induláskor.

Az, hogy mintaiskola vagyunk, azzal is járt, hogy a Fáy Alapítvány jóvoltából az OTP-nél nyitottak nekünk egy osztálypénz-számlát. Ezen volt egy kezdő összeg, és a gólyatáborban nyert ötvenezer forint is rákerült. Nagyon jól jött nekünk a segítség, mert az osztály anyagi háttere meglehetősen szegényes. Ehhez az összeghez nem nagyon nyúltunk hozzá, inkább mostanában használtuk föl. Az osztály most fog érettségizni, így most költöttünk virágra, év végi ajándékozásra, az osztályfotózásba segítettünk be ezzel az összeggel. Amikor az osztályba kellett süteményt hozni, azt is ebből a pénzből finanszíroztuk. A szülők és a diákok is nagyon örültek, hogy nem kellett pénzt küldeni bizonyos kiadásokra.

 

Ha kíváncsiak vagytok, milyen játékos feladatokat kapnak a diákok a gólyatáborban az Alapítvány trénereitől, kattintsatok ide!  és ide!

Spalovszky Tanár Úr osztálya részt vett az OTP Fáy András Alapítványának egy pályázatán is, ahol MEGNYERTÉK AZ OSZTÁLYKIRÁNDULÁSUKAT a siófoki Aranypartra. Böngésszetek ti is az Alapítvány pályázatai között!

Itt olvashatjátok a Tanár Úr beszámolóját a nyertes pályázatról.

Osztálypénz
Szoktátok figyelni azokat a pályázatokat, amelyekkel az osztály pénzhez juthat?


Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta