Ezt nézed:  / Zsebpénz / Mi lehetsz, ha nagy leszel?

Mi lehetsz, ha nagy leszel?

Nem tudod, hogy mihez kezdj? Nem tudod, hogy mit csinálnál szívesen, csak szeretnél minél hamarabb dolgozni és pénzt keresni? Nem muszáj egyetemre menned, ha nem szeretnél! Böngészd át a 2015/2016-os tanév hiányszakmáinak a listáját, hátha rátalálsz a TE leendő szakmádra! Ha ezek közül, választasz biztosan sok kedvezményben részesülsz majd tanulmányaid során, és tuti nem kell hetekig/hónapokig állásinterjúkra járnod.

Mi legyél, ha nagy leszel?
Te hogyan állsz a tanulással kapcsolatos témához?

Nyilvánosságra hozták a 2015/2016-os tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntést, amely a szakképző iskolákban, illetve a szakközépiskolákban oktatható szakmákat, illetve a hiányszakmák listáját tartalmazza. Ha ezek közül a szakmák közül választasz egyet, akkor a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosult lehetsz, ha nappali rendszerű képzésben tanulsz, és ez az első szakképesítésed, melyet megszerzel.

Nézd meg, hogy megyénként melyek azok a szakmák, melyeket érdemes elsajátítani:

 

Az ösztöndíj nem az anyagi helyzet függvénye lesz. Támogatás abban az esetben nem jár csak, ha ha valakinek a teljesítménye alulmúlja a 2,51-es átlagot, évet ismétel, a tanév során az igazolatlan óráinak száma meghaladja a tízet, illetve fegyelmi büntetés esetén.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tervek szerint a mostani szakmunkásképző iskolák szakközépiskolák lesznek, ahol a tanuló három év alatt megszerezheti a szakmunkás bizonyítványt, de további két év után le is érettségizhet.

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share