Osztálytársak, akiktől falnak mész, de nem tehetsz semmit ellenük

Rovat

Megosztás

Minden osztálynak van egy fekete báránya. Egy, szerencsés esetben. Szerencsétlen esetben nemcsak egy van, hanem tele van olyan osztálytársakkal a terem, akik kikergetnek a világból, akiktől falnak mész. A cikk nem tünteti el őket a mindennapjaidból, de nem egy AHA -élménnyel szolgál, amitől kicsit jobb lesz. Kicsit jobb, mert nem vagy egyedül.

Aki “sosem tanul”, de mégis mindig ötöst kap

Ő izgul a legjobban a felelések és a dolgozatok előtt, kiveri a víz, jár a keze, jár a lába, hangoztatja, hogy nem tanult semmit. Aztán jön az eredmény…ÖTÖS! Nahát! Hogy görbülne meg! Te meg majd’ felrobbansz, hogy ennek már megint milyen jól sikerült minden. Hidd el, ők tanulnak a legtöbbet, és örök rejtély marad, hogy miért hangoztatják pont az ellenkezőjét. Talán annyira nem hisznek magukban, hogy ezzel védik be magukat, hogy ne süllyedjenek el szégyenükben, ha az eredmény csak 99%.

Aki sajnálja tőled a tudását

A legjobbakkal is előfordul néha, hogy nem tudnak rendesen felkészülni a dolgozatra vagy egy egész témazáróra. Ilyenkor ki másra számíthatna az ember, mint hű padtársára, aki mindig mindent olyan szépen megtanul. No, igen, megtanulja, csak épp nem miattad tanul. A csávából nem húz ki, bajban nem társad, így az egész karjával, hajával, lábával, tolltartóval, kólás flakonjával, tízóraijával próbálja eltakarni, amit írt, csak azért, hogy te nehogy profitálhass az ő tanulásba fektetett energiájából.

les_converted

 

Akinek tökéletesen működik a rágó radarja

Hiába pórbálod halkan elővenni, hiába nyitod már a zsebedben ki a zacsit. Ahogy elindul a kezed a szád felé, egyből odafordul feléd, és megkérdezi, hogy van-e rágód? Legszívesebben azt mondanád, hogy nincs b+! De ott van a kezedben, így legjobb esetben is el kell felezned vele az “utolsót”. A másik lehetőség, hogy csak szimplán érdeklődik, hogy adsz-e egyet. Nyilván megint kénytelen vagy adni, mert később meg úgy is észreveszi, amikor bekapnál egyet, és akkor lehetsz te a bunkó, miközben meg nem is te vagy az.

301547_1873816664823_1603853236_n

 

Aki kinézi a kaját a szádból

Hoz szendvicset, de megeszi már tízórai előtt mindet. Te előveszed a kis gusztán becsomagolt hazait, és boldogan kezdesz neki a falatozásnak. Az örömöd beárnyékolja, hogy a hátadat szinte szúrja a tekintete, ha szemben van, akkor pedig nem tudsz hová nézni, mert minden irányból próbálja veled felvenni a szemkontaktust, hogy megkínáld saját élelmedből. Te megsajnálod, mert annyira, de annyira éhesen néz. Ez után jön a többi osztálytárs ételének megdézsmálása, mert ő soha nem lakik jól.

 

Az árulkodós

Bármilyen rosszban sántikáltok, máris a tanár felé sasszézik és adandó alkalommal már nyitja is azt a … pofikáját, hogy beáruljon a tanárnak. Figyel, mindig figyel. Ha a közelben van, senki ne tegyen rossz fát a tűzre.

Névtelen

 

A helytolvaj

Már lement az első félév, sőt, lassan a második is. Mindenkinek megvan a saját helye. Te is minden órán ugyanott, a jobb oldalon, a hátsó sorban ülsz, azaz ülnél. Minden második vagy harmadik csütörtök reggel meg kell küzdenek az egyik osztálytársaddal, mert folyton a te helyedre pályázik, így minden adandó alkalommal be is próbálkozik, hogy odaüljön. Néha sikerül elkergetned, máskor elég erőszakos ahhoz, hogy ne tudd onnan elhajtani. Ebből legközelebbre erőt meríthet, hogy azzal érveljen, hogy az bizony az ő helye.

 

Aki nincs jóban a vízzel és a szappannal

Neked kellemetlen, hogy szólj neki, ezért nyilván nem teszed, mert nem akarod megbántani, hogy egy koszos zokninak jobb illata van nála. Látványosan nem érdekli a külseje, vagy direkt nem érzi saját magát, de nektek igen sok fejtörést okoz, hogy hogyan kellene a tudtára adni, hogy kicsit több időt tartózkodjon a fürdőszobában.

Kivétel ez alól, ha nem szimplán igénytelen, hanem beteg. Akkor légy inkább megértő, erről nem tehet és neki is marha kellemetlen.

 

Aki soha nem pihen

Hacsak nem első sorban ülsz a rossz szemed vagy a rossz magaviseleted miatt, minden bizonnyal találkoztál már a jelenséggel, amikor az előtted ülő hiperaktív nebuló aktívan hintázik a székén, izeg-mozog, mindezt addig, amíg ki nem borítja a padodon lévő italt vagy amíg az összes dolgozatodon hatalmas firkantást nem ejtesz vagy amíg te ezt meg nem elégeled, és elhúzod az asztalod, hogy egy szépet borulhasson. Ezzel azért vigyázz, mert veszélyes! Hiába ő az irritáló személy, a végén téged vesznek elő, ha valami baja lesz, és még a lelkiismereteddel is komoly harcot kell majd vívnod.

 

Nektek milyen osztálytársaitok vannak? 🙂

 

Osztálytársak, akiktől falnak mész, de nem tehetsz semmit ellenük
Neked is vannak ilyen osztálytársaid?

 

 

Foto: 31.media.tumblr.com, kamaszpanasz.hu, farm4.static.flickr.com, i.ytimg.com, http://33.media.tumblr.com/

dentorel.net, i.giflike.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta