Ezt nézed:  / Suli / Öt könyv, amin garantáltam sírni fogsz

Öt könyv, amin garantáltam sírni fogsz

Most hogy odakint egyre hidegebbre fordul az idő, egyre nagyobb kedve van az embernek bekuckózni otthon, főzni egy jó meleg teát, betakarózni egy pléddel és ilyenkor bizony jól jön, ha van néhány jó regény talonban, amit előkaphatunk. A következő könyvek garantáltan elérnek majd a szívedig, még ha olykor szomorúságot rejtenek is a sorok.

Katja Millay – A nyugalom tengere (Eredeti cím: The Sea of Tranquality)

„Talán erre van szükségem. Hogy valaki elmagyarázzon engem saját magamnak.”

Kicsit több mint szerelmes regény. Egy magányos fiú és egy érzelmileg sérülékeny lány kapcsolatának, egymásra találásának története a könyv, ahol a küzdelem, a sors elleni lázadás, az élettel és az életért való küzdelem, és a feléledő remény tölti ki a sorokat. Megejtően szép könyv az újrakezdésről, a veszteségek feldolgozásáról, a holnapban rejlő szépségek felismeréséről.

1

 

E. Lockhart – A hazudósok  (Eredeti cím: We Were Liars)

„Még a Scrabble-ben sincs olyan szó, ami kifejezné, mennyire sajnálom.”

 

Tipikusan az a könyv, amiről nagyon óvatosan szabad akár csak pár szót is írni, mert a végén még elrontja az élményt. Nagyon pontosan, okosan felépített történet, ahol folyamatosan kerülnek a helyére a kirakós hiányzó darabjai. Egy fiú és egy lány, egy baráti társaság, egy nyár, egy forradalom, egy baleset, egy szörnyű titok. Ha be akarsz látni a sejtelmes szavak mögé, és magad is összerakni ezt a történetet, akkor szerezd be a könyvet és olvasd el. Neked is eláll majd a szavad a végén…

2

 

John Green – Csillagainkban a hiba (Eredeti cím: The Fault in our Stars)

„Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.”

 

Tegyük fel, hogy még nem láttad a filmet. Akkor mindenképp ezzel kezd, de ha már láttad, az sem ok arra, hogy kihagyd a könyvet. Szívszorító szerelmi történet, ami két betegséggel küszködő fiatal találkozásával veszi kezdetét. Nem csak bájos, hanem vicces is a regény, szenzációs karakterekkel és nagyon szép párbeszédekkel. Nem egy hosszú, terjengős könyv, akár egyetlen délután alatt felfalható, mert tény, hogy a sorok magukkal ragadnak. Vigyázat, hajlamos beszippantani, és nem egy könnyű történet, könnyen padlóra küldhet, mert hát „az élet nem egy kívánságteljesítő gyár”, ez hamar kiderül.

3

Ruta Sepetys – Árnyalatnyi remény (Eredeti cím: Between Shades of Grey)

„Az óceán fenekéről próbáltuk elérni az eget. Rájöttem, ha felemeljük egymást, talán kicsit közelebb érünk hozzá.”

 

Az Árnyalatnyi remény olyan történet, amely tele van érzelemmel. Megható, felkavaró történet egy fogságba kerülő fiatal lányról, aki alkotásaival próbál üzenni a világnak, küzdeni az embertelenség ellen. Gyönyörű történet szeretetről, reményről, családi összetartásról, az önzetlen segítségnyújtásról. Kemény valóság és fantázia tökéletes elegye az emberiség sötétebb óráiból.

4

Jodi Picoult – A nővérem húga (Eredeti cím: My Sister’s Keeper)

„Minden egyes emberre, aki kap az élettől, jut egy másik, akinek adnia kell.”

 

Megrendítő, és elgondolkodtató történet, középpontjában a tizenhárom éves Annaval, aki azért él, hogy beteg nővére donora lehessen. A történet persze ennél sokkal bonyolultabb, egyszerre szól családi, testvéri viszonyokról, az élet nehéz és fajsúlyos döntéseiről, lázadásról, és megbékélésről. A regény olykor zokogásra, máskor nevetésre késztet, és ami különösen érdekessé teszi, hogy felváltva ismerhetjük meg a történteket, a regény különböző szereplőinek tolmácsolásában. A végkifejlet pedig tartogat meglepetéseket…

5

 

Szerző: Kacsó Csenge

Foto: moly.hu, typeset-beta.imgix.net

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share