Ezt nézed:  / Hírek / Sport / Szerdán kezdődik a FINA Junior Műúszó Világbajnokság

Szerdán kezdődik a FINA Junior Műúszó Világbajnokság

A tavalyi vizes vébé és a tavaszi felnőtt műúszó Világkupa után újabb jelentős sporteseménynek ad otthont a Duna Aréna. A holnap kezdődő, 16. FINA Junior Műúszó Világbajnokságon a Duna Arénában 39 ország közel 300 versenyzője vesz majd részt.

A jövő olimpikonjai, és talán bajnokai ugranak vízbe Budapesten, a Duna Arénában a szerdától vasárnapig zajló junior műúszó-világbajnokságon, amelyen összesen kilenc versenyszámban hirdetnek győztest – hét számban a magyar válogatott is érdekelve lesz.

Balogh Sándor, a szervezőbizottság elnöke elmondta, Budapestet a világban a vizes sportok fővárosaként emlegetik, és bízik abban, hogy újabb sikeres rendezvénnyel tudják öregbíteni a főváros hírnevét. Megemlítette, hogy a tavaszi versenynek volt junior korú győztese is, akivel most újra találkozhatunk.

Natalja Taraszova három éve szövetségi kapitánya a magyar csapatnak, s ez idő alatt az élmezőnyhöz nagyon közeli versenyzőket nevelt ki. Elmondta, hogy most is szép eredményt vár a csapattól.

„Közepes szinten állt a magyar műúszás, amikor elkezdtem a lányokkal dolgozni, azóta nagy utat jártunk be együtt, a csapat a sportág minden elemében rengeteget fejlődött, amit – bízom benne –, a bírók és a nemzetközi sportvezetők is észrevettek. A lányok elszántak, nagyon várják, hogy megmutathassák magukat a magyar közönségnek. Szakmailag jó kűrök teljesítésére képesek. Ha kellő önbizalommal ugranak vízbe, és szívből dolgoznak, elérhetjük a célunkat, azt, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljünk a világ élmezőnyéhez”

-mondta.

Lisa Schott, a FINA sportági technikai bizottságának elnöke szerint minden idők legjobb versenye lehet a holnap kezdődő budapesti. A kanadai sportvezető azt mondta: a magyarok vendégszeretetét ismerve biztos abban, hogy óriási siker lesz a vébé, a Duna Arénában a jövő olimpiai bajnokait láthatják majd a nézők.

Iker Bernadett, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökségi tagja a 12-17 hely közé várja a csapatot, s reméli, hogy a kilenc versenyszám közül néhányan a döntőbe is bejutnak a legjobb 12 közé.

A 15-18 éves versenyzők szerdától vasárnapig versenyeznek. Az első két nap a belépés ingyenes, péntektől 400 és 800 forintos jegyeket lehet venni.

A sajtótájékoztatón bemutatták a világbajnokság aranyérmét is.

KTGY

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share