Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Panelban, vagy kertes házban jobb lakni?

Panelban, vagy kertes házban jobb lakni?

A városlakók száma rohamosan nőtt az elmúlt évtizedekben. Kevés hely hiányában inkább az a jellemző, hogy emeletes házban laknak az emberek. Sokan a kertes ház nyugalmát lecserélik egy panel kényelmére. De melyik a jobb?

A két életmód merőben eltérő egymástól. Vegyük sorra a következőket:

Kertes ház

tapioszolos-csaladi

Nyugalmas életet tud biztosítani. Saját telke lehet az embernek, amit kedve szerint művelhet, esetleg állatokat tarthat rajta. Állandóan van mit csinálni. Folyamatosan rendben kell tartani a területet, de mindig megéri ráfordítani azt a kis időt. Jó időben felbecsülhetetlen egy árnyékos fa alatt a hintaágyban relaxálni. Igazán megnyugtató érzés másoktól távolabb élni, és saját kis birtokkal rendelkezni.

 

Panel

Szolnok-Szechenyi-lakotelep-panelhaz-1024x670

Semmilyen egyéb kötelezettséged nincs. Nem kell füvet vágni, levelet gereblyézni, vagy gyümölcsfát metszeni. Viszont négy fal közé vagy bezárva. Az élettér általában sokkal kisebb, mint egy kertes ház esetében és nagyon közel vannak a szomszédok, akik olykor-olykor idegesítőek tudnak lenni. Cserébe viszont nem sok dolgod van. Úgy töltöd el az idődet, ahogy te szeretnéd.

happiness

Kényelem szempontjából inkább a panel a favorit, viszont ezért el kell viselni bizonyos dolgokat. Munkát tekintve pedig sokkal praktikusabb. A munkahely közelebb van. Főleg egy nagyobb város esetében van így, ugyanis a kertes házak inkább a város szélén helyezkednek el, így a munkába járás is több időt vesz igénybe.

magnet-161234_960_720_0Mindkettőnek megvan a maga pozitív és negatív oldala, és mindenki eldöntheti, hogy melyiket tartja szimpatikusabban. Én kipróbáltam mind a kettőt, de egyértelműen a kertes ház áll hozzám közelebb, míg az öcsém inkább társasház párti. Ahány ember, annyi féle szokás és igény van.

 

Panelban, vagy kertes házban jobb lakni?
Hol laksz?