A paródia paródiája – A fekete ötven árnyalata

Rovat

Megosztás

 

Kibírhatatlanul hosszan nézett egymás szemébe teljesen érzelemmentesen Christian és Ana A szürke ötven árnyalat című filmben?  Ültél a moziban, és nem éretted, hogyan lehet egy elvileg vonzó csaj ennyire unalmas, és egy elvileg dögös férfi ennyire semmilyen? Számoltad, hányszor harapdálta Ana az ajkait, és könyörögtél magadban, ne tegye többet? Ha a fenti kérdésekre igennel válaszolsz, akkor mindenképpen látogass el a moziba, és pörögesd fel magad a Fekete ötven árnyalatának legkevésbé sem melankolikus poénjaival! 

Az altesti poénokban sem szűkölködő gegparádét azok az alkotók készítették, akiknek a Horrora akadva és a Feketén fehéren című filmeket is köszönhetjük. A forgatókönyvet jegyző, és a főszerepet is alakító Michael Wayans mestere annak, hogyan kell helyzetkomikumra épülő filmet készíteni, ami megbízhatóan megfelel  a szomorú, hosszú szerelmesfilmek helyett a gyorsan ható poénokra vágyó nézők elvárásainak. Aki ismeri ezen kiváló művészek munkásságát, az sejtheti, hogy Christian Black és Hannah Steele története nem kíméli a rekeszizmokat, az agysejteknek viszont kimenőt biztosít másfél órára.

A28P9362.CR2

Meglepő módon a földig érő farkakat, nemibetegségeket és a politikai inkorrektséget sem nélkülöző film rávilágít arra, milyen egyszerű karakterek, banális dialógusok és viszonyrendszerek uralják A szürke ötven árnyalata című filmet. A paródia ugyanis hűen követi a film cselekményét, pusztán túlhangsúlyoz egyes jeleneteket, ezzel is rámutatva arra, hogy A szürke ötven árnyalata maga is inkább a BDSM világ savanyú paródiája, mintsem egy kényes téma izgalmas feldolgozása. A zavarbaejtően minden érzékiséget nélkülöző fenékcsapkodás, a legrejtélyesebb helyeken a semmiből megjelenő Christian Grey, a jelentéktelen Ana és nála kissé tapasztaltabb, de a sokat sejtető mosolynál többet nem villantó szobatársa is megkapta a magáét Wayans és a rendező Michael Tiddes filmjében.  Nem is akárhogy! A szobatárs jobban tenné, ha meglátogatna egy bőr- és nemibeteg gondozót, Hannának pedig meggyűlik a baja egy liftajtóval és acélból van a popója, Christian óriási vagyonát pedig nem éppen legális úton szerezte, és…elég pocsék az ágyban.

FIFTYSHADES_KM_082615_235.ARW

A  szürke ötven árnyalata romantikus köntösbe bújtatja egy fiatal lány érzelmi kontrollálásának szomorú, és konfliktusokkal terhelt történetét. Ez valójában a legkevésbé sem romantikus, míg a földig érő farok a maga módján legalább tényleg vicces. Nálam A fekete ötven árnyalata a nyerő!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta