Ezt nézed:  / Pszicho, szex / A pasik már nem tudnak udvarolni?

A pasik már nem tudnak udvarolni?

Manapság szinte minden lánytól csak azt lehet hallani, hogy “a mai fiúk már nem tudnak udvarolni”.  Tényleg így lenne srácok?

Az udvarlás elég régimódi szokásnak tűnhet már számunkra. A digitális világ pedig úgy átalakította ezt a kifejezést, hogy már nem igazán tudjuk mit is várunk el egy fiútól. Talán a figyelmesség és a kedveskedés az, ami a legfontosabb egy lány szemében.

Az, hogy a “mai fiúk már nem tudnak udvarolni” erős kijelentés azt hiszem, de nem lehet minden fiúra egyaránt ráragasztani. A legfontosabb az, hogy lányként mit is vársz el egy fiútól. Mi az, ami számodra felér az udvarlással, vagy mit hiányolsz egy fiúból, mikor úgy érzed közeledik feléd? Íme 4 fiatal, aki most elmondja véleményét.

Luca (17)

Számomra a legfontosabb az egy fiúban, hogy odafigyeljen rám és tudjunk beszélgetni egymással. Jár a sulimba egy srác, aki már nagyon régóta tetszett nekem. Sokat beszélgettünk az interneten, de a suliban annyira nem éreztem, hogy közeledne felém bármilyen módon is. Egyik alkalommal felhoztam neki, hogy találkozhatnánk sulin kívül is, elmehetnénk sétálni vagy, amihez kedve lenne. A legnagyobb megdöbbenésemre azt válaszolta, hogy tetszem neki, de számára teljesen megfelel, hogy csak itt beszélgetünk egymással, és így alakítunk ki kapcsolatot. Számomra nem felelt meg. Hogy is felelhetne meg egy ilyen? A legalapvetőbb dolog, hogy tudjunk egymással kommunikálni élőben, és érezzem azt, hogy vagyok neki olyan fontos, hogy találkozzon velem. Szóval fiúk, ha tetszik nektek egy lány, akkor csak hívjátok el egy sétára, mert már ezzel is megmutatjátok neki, hogy érdeklődtök iránta. 🙂

Tomi (18)

Pár hónappal ezelőtt elhívtam randizni egy lányt, aki már régóta tetszett nekem és igent is mondott. Nem sokat beszéltünk előtte, csak néha interneten, így reméltem, hogy jobban megismerhetem őt. Úgy döntöttem, hogy első randinak egy kávé teljesen megfelel majd. Miután beültünk egy helyre, kb. 5 perccel utána már elő is vette a telefonját, amit én elég bunkóságnak tartottam, de nem tettem szóvá. Viszont azt már nem tudtam megállni szó nélkül, hogy a megrendelt kávék fotóit az instagramra posztolja. Szerinte én voltam a bunkó, amiért szóvá tettem ezt neki, szerintem pedig az ő viselkedésével voltak gondok. Ezután persze nem találkoztunk többé. Én is mindig csak azt hallom, hogy a fiúk milyen udvariatlanok és figyelmetlenek, pedig néha a lányokkal van a probléma. Ha valaki iránt érdeklődöm, akkor nem üzenetekre válaszolok, miközben egy másik ember ott ül mellettem. Egy fiúnak is ugyanolyan fontos az, hogy odafigyeljenek rá, mint egy lánynak.

Kata (21)

Számomra az számít udvarlásnak, hogy ha megdicséri a külső és belső tulajdonságaimat, érdeklődik irántam és esetleg el is hív valahova. Mindezt persze végig kedvesen és udvariasan. Ha úgy érzem, hogy tiszteletlen, bunkó velem, vagy egyáltalán nem figyel arra, amit mondok, akkor én is elvesztem a érdeklődésem iránta. Az, hogy “a mai fiúk már nem tudnak udvarolni” szerintem nem teljesen igaz. Ma is vannak olyan fiúk, akik tudnak udvarolni és odafigyelnek arra, hogy hogyan is bánunk másokkal. Szerintem ez mindenképpen összefügg az illető neveltetésével és intelligenciájával. Talán azért gondolják azt az emberek, hogy a mai fiatalok nem tudnak udvarolni, mert a többség tényleg nem tud. A “régi” szokásokat talán cikinek tartják, vagy büszkeségből nem teszik meg.

Ábel (24)

Eleinte talán nem is számít udvarlásnak az, ha észre sem veszed, hogy már mennyi időt töltesz el egy lánnyal. Teljesen természetesnek tűnik. Ha kedves és figyelmes vagy vele, az is annak számít szerintem, főleg ha megleped néha valamilyen aprósággal bármilyen indok nélkül. A legfontosabb a rengeteg beszélgetés, és az, hogy odafigyeljek rá és ő is odafigyeljen rám. A szülői felelőtlenségből is származhatnak a gondok, de szerintem főleg a média hatása a legnegatívabb ebből a szempontból. Talán ebből is eredhet az, hogy a lányok úgy érzik,  nem kapják meg a kellő udvarlást. Persze nekik is kell tenni ezért. A megfelelő viselkedés, odafigyelés és egy kis kedveskedés ugyanúgy a lányok dolga is, nem csak a fiúké.

A pasik már nem tudnak udvarolni?
Szóvá tennéd a másik számára, ha bunkó veled a randin?