Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / A pénztől nagyobb lesz az önbizalmunk?

A pénztől nagyobb lesz az önbizalmunk?

A pénz nem boldogít, de legalább ad egy kis önbizalmat. Miért? Mihez? Igaz ez egyáltalán?

Az embereknek általában attól lesz önbizalmuk, ha pozitív visszajelzéseket kapnak másoktól. Dicsérik a külsejüket, a belső tulajdonságaikat, gratulálnak egy sikeres vizsgához, tehetségesnek gondolják őket. Ezt el is hiszik magukról, főleg, ha senki nem mondja az ellenkezőjét. De hogy jön ide a pénz?

Vegyük példának Violát. Amikor nem sminkeli ki magát, egy egyszerű farmerban és kapucnis pulcsiban, összekötött hajjal jelenik meg, nem szokták dicsérgetni, már pedig általában így mutatkozik, hiszen ez a kényelmes. Egyik nap azonban behullámosítja a haját, feltesz egy teljes sminket, csinos egyberuhát vesz fel magassarkúval, hozzáillő táskával, ékszerekkel, máris minden fiú őt nézi és minden barátnője el van bűvölve a szép látványtól. Ez neki egy pozitív visszajelzés, ezért azt gondolja magáról, hogy akkor gyönyörű, ha sminkel és szép ruhákat, kiegészítőket hord. Ehhez pedig mi kell? Pénz.

Vegyük példának most Imit. Az első barátnőjével nem működött a dolog, hamar szakítottak. A lánynak nem tetszett, hogy nem mennek sehova, csak otthon ülnek és bámulják a falat, valamint szülinapjára sem kapott semmit. Imi ezért tévesen azt gondolja, hogy az oka annak, hogy szétmentek, a pénz volt. Tényleg nem nagyon kapott zsebpénzt, ezért nem mentek el moziba, vacsorázni és még ajándékra sem telt. Az igaz, hogy sétálni elvihette volna, főzhetett volna otthon és egy pár soros romantikus vers még jobb is lett volna szülinapra, mint egy nyaklánc, de ő ebbe nem gondolt bele. Inkább diákmunkát vállalt és megtanult spórolni. A következő barátnőjét gyakran vitte randizni és minden ünnepre meglepte valamivel. Ami a lánynak tetszik, az a figyelmesség, Imi szerint pedig a pénz. Ezért is merte megszólítani annak idején, hiszen volt önbizalma.

Ahhoz viszont, hogy később sokat keress, keményen kell tanulni és alázatosnak kell lenni. Nem lehetetlen. Ha neked a pénztől van önbizalmad, mert megengedhetsz magadnak olyan dolgokat, amiktől nő, akkor alakítsd úgy az életed, hogy sose kelljen nélkülözni. Azt viszont jól jegyezd meg, hogy kevés pénzzel is lehetsz boldog, lehet önbizalmad mástól is!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share