POLLY HAZATALÁL- egy kutya mesébe illő története

Rovat

Megosztás

 Orsi világéletében macskapárti volt. Gyakran viccelődtem is vele: náluk még a fáról is cica hullik! Aztán kapcsolatba került a gyömrői kutyamenhellyel, ahol egy szomorú szempár azt kérte tőle: “Vigyél haza!”

“Talán hatéves lehettem, mikor kaptam egy kiskutyát, s mint jól nevelt gyermek, gondoltam legyen ő is az, és a farkát meghúzva próbáltam a tálból való étkezésre nevelni. Ő –még nem jól nevelt lévén  cserébe megharapott, de csak annyira, amennyire egy kölyökkutya tud, de a rossz élmény sokáig elkísért.  Évek múlva barátok hívására ellátogattam a Gyömrői Árvácskák Állatotthonba. Több száz ugató kutya, sár, kellemetlen szagok fogadtak. Bevallom őszintén, kissé meg voltam ijedve, függetlenül attól, hogy a kutyák mind kennelekben voltak. Aztán beljebb merészkedtünk, s végül nagyon bátran elvállaltam egy kölyökkutya megsétáltatását. A kutyus egy tündér volt, a program tehát jól sikerült.”-meséli Orsi.

Orsi másodjára is ellátogatott az árva kutyákhoz. Beérte volna megint egy kölyökkutya sétáltatásával, de az önkéntesek másvalakit szántak neki.

“Ilyen szomorú tekintetű kutyát még soha ezelőtt nem láttam.”

– Egy térd fölött érő,gyanús kinézetű kutyával jelentek meg előttem, aki fülét-farkát behúzva sandított rám.Megnyugtattak,hogy nem lesz gond,nagyon szelíd, sőt félénk eb. Ő volt Polly, vagyis akkor még talán neve sem volt…. .Nagyon megsajnáltam,ilyen szomorú tekintetű kutyát még életemben nem láttam! A későbbi alkalmakkor mindig őt vittem sétálni, s otthon is meséltem róla. A korábbi rossz tapasztalatok miatt eszembe sem jutott,hogy én kutyát akarnék,aztán mégis úgy alakult,hogy örökbe fogadtuk. Azt hiszem, ezt nem is én döntöttem el, hanem ő.

“Ő választott ki minket, s nem fordítva.”

 

Orsi élete tehát fenekestül felfordult Polly érkezésével. A bátortalan kutya hamar megtalálta náluk a helyét- igaz, Orsiéknál arany élete van!

photo.php h

photo.php polly

Tévénézés trónon ülve

Mikor hazaérkeztem vele,ez a félénk kutya 5 perc alatt igazi házőrzővé avanzsált, gyakorlatilag azóta védi a házat.. .Jobban mondva a fél utcát! Ugyanis rettentően zavarja,ha bárki csak elhalad neki nem tetsző tempóban,hangokat kiadva, közelségben vagy járművel a mi utcarészünkön.

Gyönyörű,csillogú szőrű szépséggé változott, és óriási büszkeség tölt el,amikor az állatorvosnál várakozva a rottweiler kutyát kísérő gazdik megdicsérik, hogy milyen szép! Azt hiszem,jól mutatja,mennyire otthon érzi magát nálunk,hogy nagyon szeret anyával TV-t nézni, és  étkezés közben a szájból a falatot kinézni.

Polly élete csak most kezdődött el igazán.

10872364_813484885385613_1649295169_n

Szerző: Fekete Fanni

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta