Pribojszki Mátyás Band big band stílusban!

Rovat

Megosztás

November 25-én egy nagyszerű találkozásnak lehetünk tanúi a Kongresszusi Központ színpadán. Pribojszki Mátyás Band eddig soha nem hallott koprodukcióban a Pénzügyőr Big Band kíséretével ad koncertet.

Pribojszki Mátyás – a nemzetközi szinten is az egyik legismertebb szájharmonikás – hollandiai turnéja után egyenesen a Kongresszusi Központba érkezik, ahol csapatával egy eddig soha sem hallott formációban járul a nagyérdemű elé. A zenekar szájharmonika, gitár, dob, basszusgitár alap felállása ezúttal egy egész big banddel egészül ki. A Pénzügyőr Big Band-del közös koncert minden értelemben a határok feszegetéséről fog szólni. A jazz, a blues, a soul és a funky stílusok között kalauzolják el a közönséget egy vidám, improvizációkkal teli estén. Az egyedülálló zenei élmény és a szórakozás garantált!

A Pénzügyőr Big Band a Pénzügyőr Zenekar formációja, amely óriási múltra tekint vissza. A pénzügyőr altisztekből összeállított zenekar már a XX. század elején az estélyek kedvelt fellépője volt. A ma is óriási népszerűségnek örvendő, hivatásos fúvószenekar évente több, mint száz koncertet ad itthon és külföldön.

Pribojszki Mátyás 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést. Tizenkét év elteltével már ő volt az egyik meghívott zsűritagja és fellépő művésze a műfaj legrangosabb eseményének. Csapatával több alkalommal is szerepeltek világsztár meghívott előzenekaraként nemzetközi fesztiválokon. Legutóbb például a legendás “Tom Jones” előtt játszottak, aki még egy közös örömzenélésre is felhívta a szájharmonikást a színpadra. Az együttes legutóbbi nagylemeze, a “My stories” a nemzetközi zenei sajtó figyelmét is felkeltette.

 

Pribojszki Mátyás Band és a Pénzügyőr Big Band közös koncertje

2017.november 25. 19:00 óra

Kongresszusi Központ

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta