Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Programajánló- avagy kreatív újrahasznosítás II.

Programajánló- avagy kreatív újrahasznosítás II.

Az előző alkalommal már bemutattunk néhány nagyon érdekes és módszert, ami a kreatív divathoz köthető. Most pedig ajánlunk pár szuper programot az újrahasznosítás jegyében! 

1. Hulladékból termék kiállítás. Szuper környezetvédelmi-, és ismeretterjesztő bemutató a hulladék-megelőzésről és a szelektív hulladékgyűjtés eredményeként összegyűjtött hulladékok újrahasznosításáról, illetve a hulladékok környezeti hatásairól. A program nem éppen Budapest szomszédjában található, de néha megéri egy kicsit utazgatni, kirándulni, Szarvasra pedig körülbelül 2 óra az út autóval. Ehhez hasonlóan jó gondolat a már többször is megvalósult Hasznos Hulladék Tanösvény a Gellérthegyen. Reméljük hamarosan újra lehetőség nyílik erre is!

Részletek a kiállításról:

Időpont: 2015. október 9-21.
Helyszín: Szarvasi Cervinus Teátrum
(5540 Szarvas, Kossuth tér 3.)
Nyitva tartás: Hétköznapokon: 09.00 – 18.00 óráig
szombaton: 14.00-17.00 óráig
vasárnap: 09.00-12.00 óráig.

Regisztrálni pedig itt tudsz.

hulladekbol_termek_muanyag

2. Szemét szüret 2015. Szerintünk szuper kezdeményezés ez az október 10-én megrendezésre kerülő program. A szemétszedő versenyre 3-5 fős csapatok jelentkezését várják. Ha Te is szívesen tennél a környezetért és közben szeretnél jól szórakozni mindenképp jelentkezz! Fantasztikus közösség, étel-ital és koncertek is várnak a kemény munka vállalóira. További információkat az esemény oldalán találsz.

12036869_1475560499416031_9018837513058789347_n

3. Jövő-t-Evő sorozat. Igazán elszánt környezetvédőknek ajánlott! A program célja, hogy megvitassák, hogyan lehetne környezet barátabbá tenni a hazai vendéglátóhelyeket és rendezvényeket. A rendezvény ingyenes, a résztvevők pedig kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, lehetőség van kapcsolatépítésre, környezetbarát termékek megismerésére. Sok érdekes téma és felvetés vár majd rád- írja a gasztrohos.hu. Az eseményt online is közvetítik a Jövő-t-Evő média csoportjában.

A fórumbeszélgetések időpontjai és témái:

2015. szeptember 30. (szerda): Higiénia a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken
2015. október 28. (szerda): Energia- és vízhatékonyság a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken
2015. november 25. (szerda): Hulladékcsökkentés- és kezelés a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken, beleértve az élelmiszer-hulladékot
2015. december 9. (szerda): Társadalmi kapcsolatok és szemléletformálás

Jovo-t-Evo-szervezok-tamogatok-300x100

 

4. Plusz egy érdekesség: Megnyílt az első csomagolásmentes üzlet Magyarországon! Ez pedig a noPack kezdeményezésének köszönhető. Hatalmas mennyiségű szemét keletkezik abból, hogy mindent nejlonzacskókba, műanyag dobozokba, flakonokba csomagolunk. Az első ilyen üzlet nálunk azért létesült, hogy friss, magyar terméket áruljanak, a hazai termelőket támogatva. Tehát ha betérnél  erre a különleges atmoszférát adó helyre, ne lepődj meg, ha magadnak kell csomagolnod. Az üzlet hatékonyan kampányol tervei mellett, amiről bővebben itt olvashatsz: http://diak.hulladekboltermek.hu/hirek/1537/979503/20150907_mar_csak_par_nap_es_nyilik_az_elso_csomagolasmentes_uzlet_1.htm

Az alábbi nyilatkozat is bizonyítja, mennyire elszánt ez a kezdeményezés 🙂

,,Mi, a noPack-nál hiszünk abban, hogy elengedhetetlen a felelősségvállalás, a tudatos vásárlás és élelmiszerfogyasztás. A noPack a zéró hulladék elvet vallja; nálunk nincsenek fölösleges környezetet romboló csomagolóanyagok. Mindenki a maga tárolóedényébe, üvegébe, kosarába rakhatja bele azt a mennyiséget, amelyre szüksége van. Nagyon fontos hitvallásunk, hogy egy előre eltervezett vásárlással nem csak élelmiszert, de rengeteg pénzt is spórolhatunk.”

csomagol2

Kreatív újrahasznosítás 2.
Neked mennyire fontosak az ilyen programok?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share