A puskázásnak van előnye?

Rovat

Megosztás

A puskázásról mind a diákoknak, mind pedig a tanároknak megvan a véleménye, mi pedig megpróbálunk utánajárni, hogy vajon tényleg hasznos-e egy diáknak a puska?

A vélemények itt rendkívül megosztóak, hisz a tanárok jelentős százaléka egyből a nemre voksolna, míg a diákok egy része biztosan az igenre. Nos, a helyzet nem is olyan egyszerű.

A tanárok azon a véleményen vannak, hogy a puska gyártásra szánt időt lehetne minőségi tanulásra fordítani. De, tulajdonképpen ez is történik, ha jobban belegondolunk!

Hiszen a diákok leírják/ lemásolják azt, amit tudnak egy papírra, ezáltal is ismétlik a tanultakat. Mivel olvassák és írják egyszerre, így kétszeresen rögzül az információ, ahhoz képest, mintha csak olvasnák.

A tanárok, ha csak ezt a részét néznék, akkor láthatnák, hogy ez a diákoknak igazából csak nagyobb hasznára válik. A legnagyobb baj az, hogy a diákok ezt sunyi módon megpróbálják dolgozat közben alkalmazni, ami hagy némi kivetni valót maga után.

Az az illető, aki megcsinálja, és képes arra, hogy használja anélkül, hogy lebukna, az vajon megérdemli az előnyeit? Nehéz konklúziót vonni, hisz a csalás nem jó minden helyzetben, viszont a puska elkészítése egy remek tanulási módszer.

Láttátok már a Középsuli 140. részét?

Szavazzatok!

A puskázásnak van előnye?
Ti mit gondoltok a puskázásról?

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta