Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Rácz Gergő negyedszerre is képviselné Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Rácz Gergő negyedszerre is képviselné Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Eddig három alkalommal sikerült Rácz Gergőnek kijutnia az Eurovíziós Dalfesztiválra. Az első megmérettetésre még a ’90-es évek végén, 1997-ben a V.I.P. együttes tagjaként került sor. Másodjára 2008-ban Csézy mellett képviselte az országot mint vokalista. Harmadjára pedig 2010-ben játszott szerepet a nemzetközi döntő életében, amikor Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? című dalának társszerzőjeként lehetett ott a Eurovízión. Most pedig újra megpróbál kijutni, ezúttal Bécsbe, így ő is részt vesz az idei A Dalban.

Az előző két évben is részt vett már a műsorban Gergő. Két évvel ezelőtt a Csak állj mellém! című dalával nevezett, tavaly pedig a Fool Moon zenekarnak írt egy dalt A Dalra, melyekkel mindkét évben egészen a döntőig jutott.

Rácz Gergőnek sikerült egy új értelmet adni és ezzel együtt népszerűvé tenni az acapella műfaját. A tavalyi eurovíziós Fool Moon dal is hatalmas sikert aratott, az It can’t be over lett az első rádiós sláger az acapella műfajában. Ennek a sikernek a felbuzdulására láthatjuk Gergőt idén újra A Dalban csapatostul a Fool Moonnal, ezúttal pedig már Ausztria fővárosát vették célba.

A legújabb acapella, melyet Rácz Gergőtől láthattunk, az az egy hónappal ezelőtt megjelent Timeline, melyben olyan dalok csendülnek fel, melyeknek szerzője, előadója vagy társszerzője volt.

 

Borítókép: Rácz Gergő

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share