Rácz Gergő negyedszerre is képviselné Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Rovat

Megosztás

Eddig három alkalommal sikerült Rácz Gergőnek kijutnia az Eurovíziós Dalfesztiválra. Az első megmérettetésre még a ’90-es évek végén, 1997-ben a V.I.P. együttes tagjaként került sor. Másodjára 2008-ban Csézy mellett képviselte az országot mint vokalista. Harmadjára pedig 2010-ben játszott szerepet a nemzetközi döntő életében, amikor Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? című dalának társszerzőjeként lehetett ott a Eurovízión. Most pedig újra megpróbál kijutni, ezúttal Bécsbe, így ő is részt vesz az idei A Dalban.

Az előző két évben is részt vett már a műsorban Gergő. Két évvel ezelőtt a Csak állj mellém! című dalával nevezett, tavaly pedig a Fool Moon zenekarnak írt egy dalt A Dalra, melyekkel mindkét évben egészen a döntőig jutott.

Rácz Gergőnek sikerült egy új értelmet adni és ezzel együtt népszerűvé tenni az acapella műfaját. A tavalyi eurovíziós Fool Moon dal is hatalmas sikert aratott, az It can’t be over lett az első rádiós sláger az acapella műfajában. Ennek a sikernek a felbuzdulására láthatjuk Gergőt idén újra A Dalban csapatostul a Fool Moonnal, ezúttal pedig már Ausztria fővárosát vették célba.

A legújabb acapella, melyet Rácz Gergőtől láthattunk, az az egy hónappal ezelőtt megjelent Timeline, melyben olyan dalok csendülnek fel, melyeknek szerzője, előadója vagy társszerzője volt.

https://www.youtube.com/watch?v=IOwwMy855Fw

 

Borítókép: Rácz Gergő

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta