Rekordkísérlet fogyatékos és ép gyermekek bevonásával – KÖZÉPSULI TV

Rovat

Megosztás

Múltkor már beszámoltunk a Kézenfogva Alapítvány kecskeméti rendezvényéről, ahol a Csupa kalózokkal ismerkedhettek meg a gyerekek. Az eseményen különböző programok által kerülhettek közelebb a fogyatékkal élők helyzetéhez. Ezúttal azonban a kalózhajónak álcázott kamion a budapesti Margitszigeten várta az érdeklődőket, több más érdekes program keretén belül.

https://www.youtube.com/watch?v=9vdhJcnR8S4&feature=youtu.be

A szervezők idén is egy újabb rekordkísérletre invitálták a részvevőket. Óriás, élő flipperjátékba vonták be a fogyatékos és ép gyermekeket. Ezen felül kincskeresőjátékban, óriás puzzle kirakásában, kerekesszékes akadálypályán és gyorsulási versenyen, érzékébresztő labirintusban, vakpinpongban, tandemezésben és nehezített streetball sportban tehették próbára magukat. Emellett betekintést nyújtottak a szervezők a siket emberek életébe, segítő kutyákkal barátkozhattak a gyerekek, és az OTP Esély Játék óriás társasjátékában is részt vehettek.

Az eseményre 30 iskolából 1200 diák és kísérő pedagógus jelezte részvételét. A rendezvényen jelen volt Herczegh Anita, a Fogadd el, fogadj el! rendezvénysorozat fővédnöke, a köztársasági elnök felesége, valamint a megnyitón beszédet mondott Pordán Ákos, a Kézenfogva Alapítvány ügyvezetője, Dr. Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő, és Bocskai István, az OTP Bank Nyrt., Társadalmi Kapcsolatokért és Belső Kommunikációért felelős vezetője.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta