“Rólad szól!” A politikusok most a te véleményedre kíváncsiak

Rovat

Megosztás

Idegen tőled a poltika világa? Úgy véled, úgyis a fejed felett hoznak döntéseket a téged érintő kérdésekben is? A kormányzat nem így gondolkodik. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkársága a ti véleményetekre kíváncsi. A Rólad szól!– párbeszéd a fiatalokkal elnevezésű konzultáció sorozat során a megyeszékhelyeken, de a kárpátaljai Beregszászon is személyesen oszthatod meg gondolataidat a döntéshozókkal, ifjúságpolitikai szakemberekkel.

rolad_szol_a4_slideshow_kep

A Rólad szól! programsorozat május végéig járja az országot. Júniustól Az Új Nemzedék portál Rólad szól! aloldalán található kérdőív kitöltésével szólhatsz majd bele a téged érintő ügyekbe. Ne feledd! Válaszaidat, meglátásaidat és problémafelvetéseidet az oktatásügyi szakpolitikusok tekintetbe fogják venni a döntéshozatali előkészítés során.

A baráti hangulatú eseménysorozat állomásain nem csupán beszélgethetsz a politikusokkal. A roadsow-ra ellátogatók bizonyos kérdésekben mobiltelefonnal is szavazhatnak. Ehhez a helyszínen külön készüléket biztosítanak a szervezők. Nézzünk néhány példát, milyen kérdések merülhetnek fel, miben kérheti a kormányzat a tanácsodat?

  1. Ha összegyűjtenék a biztonságos szórakozóhelyek listáját, te eszerint buliznál?

  2. Szükséges a sport a sikeres élethez?

  3. Fontosnak tartod, hogy tagja legyél offline közösségeknek is?

  4. Szükségesnek tartod, hogy legalább két idegen nyelvet beszélj?

  5. Fontos számodra, hogy lehetőséged legyen önkénteskedni?

  6. Szerinted el fogsz tudni helyezkedni itthon?

 

170266_g

A minisztériumi roadshow első állomásán, Budapesten, a Középsuli.hu Szerelemparty-ján is fellépő Mary Popkids zenekar énekese, Sanyóca is beszélgetett a résztvevőkkel. Többek között szerkesztőségünk egyik tagjának, Kalló Dórinak is feltette a fenti kérdesek egyikét 🙂 Ha kíváncsi vagy Dóri és a többiek véleményére, kattints a linkre!

Mi is kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
Ha összegyűjtenék a biztonságos szórakozóhelyek listáját, te eszerint buliznál?

Fényképek:  (www.urdumania.net, http://ujnemzedek.hu, www.retrofm.hu)

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta