Ezt nézed:  / Suli / Ruhatippek ballagásra – legyél te az osztály legcsinosabbja!

Ruhatippek ballagásra – legyél te az osztály legcsinosabbja!

Mit viselj életed nagy napján?

Sok végzős osztály közösen dönti el, mit viselnek majd a diákok a ballagás napján. Akadnak azonban olyan tanulók is, akik szabad kezet kapnak. Elsőre talán ez a megoldás szimpatikusabbnak tűnik a fiatalok számára, hiszen olyan ruhát ölthetnek magukra, amilyet akarnak, a nagy nap közeledtével azonban elhatalmasodik rajtuk a pánik, tudniillik egyetlen normális darab sem rejtőzik a szekrényükben.

Sok diáknak az anyagiak is gondot okoznak: egy jó minőségű összeállítás a ballagásra sajnos nem két fillér. Ezért olyan darabokat érdemes venni, melyek más eseményekkor vagy akár a hétköznapokban is viselhetők, így megtérül az áruk. A következőkben néhány hasznos tanáccsal igyekszem segíteni a (leendő) ballagóknak, illetve bemutatok pár összeállítást, árral együtt.

Összeállítás lányoknak

Lányoknak a legmegfelelőbb választás ballagásra egy fekete szoknya, blúz és kosztüm vagy blézer. Ezeket később külön-külön, de együtt is hordhatják, ezért mindegyik kiváló befektetés.

Szoknyából olyat vásárolj, mely illik alkatodhoz. Ha homokóra-alakkal büszkélkedhetsz, a ceruzaszoknya kiváló választás lesz. Az A-vonalú szoknya akkor ajánlott, ha van egy kis súlyfelesleged hastájékon. De vigyázz, ez a fazon teltebbnek mutathat, ha már a derekadnál kezd szélesedni. Amit viszont mindkét alkatnak be kell tartania: a szoknya legalább térdig érjen, hiszen ez egy hivatalos ünnepség –  s nem diszkó – , ahol szülők, nagyszülők és tanárok is jelen vannak. Természetesen az sem utolsó szempont, melyik típusú szoknya passzol egyéniségedhez, melyikben érzed jól magad.

Több ballagáson is azt láttam, a lányok élénk színű blúzban vonultak. Véleményem szerint a harsány színek olcsó hatást keltenek, és később nehéz lesz hozzájuk öltözködni. Ha ragaszkodsz a sárgához/lilához/rózsaszínhez/kékhez, válassz pasztell árnyalatút. Sokkal elegánsabb.

Blézer esetében a legszerencsésebb a fekete, így illeni fog a szoknyához.

A három alapdarab mellett természetesen még ott vannak a nyakláncok, fülbevalók, brossok, gyűrűk is. Ízlésednek megfelelővel ékesítsd magad!

És ahogy ígértem, íme pár összeállítás:

1.

szett2

Cipő- Deichman 6990 Ft; Blézer – Mango, 12596 Ft; Szoknya – Zara, 3995 Ft; Blúz – F&F, 4290 Ft

2.

szett 3

Cipő – Deichman, 5490 Ft; Blúz – H&M, 6990 Ft; Szoknya – Zara 9995 Ft

3.

szett 1

Cipő- Deichman, 11900 Ft; Blézer – Zara, 6996 Ft; Szoknya – H&M 6990 Ft; Blúz – H&M 5990 Ft

Összeállítások fiúknak

Az erősebbik nem esetében nem ilyen széles a választék: vagy fekete nadrág, ing és öltöny, vagy fekete nadrág, ing és öltöny. Utóbbi általában jóval drágább, mint a lányok összeállításának összes darabja, ezért ha lehetséges, érdemes rá elkezdeni spórolni pár hónappal korábban. Illetve a másik megoldás, ha kölcsönzöd valahonnan.

Az ingről ugyanazt tudom elmondani, mint fentebb a blúzokról: kerüld a nagyon sötét színeket! A rózsaszín pedig kimondottan tiltólistás, illetve a fiúk helyében én a sötét pirostól is óvakodnék.

Az inget feldobhatod nyakkendővel, csokornyakkendővel is. Ennél a kiegészítőnél jobban „kiélheted magad”, és választhatsz olyat, melynek vicces, jópofa mintája van.

Az alábbi összeállításokat találtam fiúk részére:

4.

szett 4

Cipő – Deichman, 9990 Ft; Zakó – F&F, 7500 Ft, Nadrág – F&F, 3490 Ft

5.

szett 5

Cipő – Deichman, 12900 Ft; Zakó – H&M, 14990 Ft Nadrág – H&M – 5990 Ft

A felsorolt üzleteken kívül természetesen más boltokban, olcsóbb (vagy épp drágább) áron is hozzájuthatsz hasonló darabokhoz. Amit semmiképp se feledj: szerzeményed úgy álljon rajtad, mint amit rád öntöttek, és nem utolsósorban  legyen kényelmes – vár még rád egy érettségi, amit ezen összeállításban kell átvészelned…

Szerző: Fekete Fanni

Fotók: hm.com, deichman.com, mango.com, zara.com, ffdivat.com, youtube

Az osztály szépe
A bemutatottak közül melyik összeállításban ballagnál legszívesebben?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share