Rúzsa Magdi a Paloznaki Jazzpikniken ejt ámulatba

Rovat

Megosztás

Az eredeti programtervben szereplő Caro Emerald minden idei koncertjét lemondta a pandémiára hivatkozva, köztük a Paloznaki Jazzpikniken való fellépését is. A szervezők a pénteki nagyszínpados koncertre a magyar dívát, Rúzsa Magdit repítik a közönség elé, aki hangjával betölti majd a paloznaki dűlőket.

A holland Caro Emerald a járvány szülte bizonytalanságokra hivatkozva minden idei koncertjét lemondta, köztük a 2021-es Paloznaki Jazzpikniken való szereplését is, a szervezők nagy sajnálatára. A tavalyi, kihívásokkal teli év után azonban nincs hátra, csak előre; a pénteki nagyszínpadot egy igazi magyar díva unikális hangja teszi még különlegesebbé; Rúzsa Magdi a Paloznaki Jazzpikniken!

Az ország egyik legnépszerűbb énekesnője ezúttal Paloznakon ejti ámulatba közönségét zenéjének egyedi atmoszférájával. Azok, akik pénteki napijegyet váltottak korábban, jegyeiket átválthatják a csütörtöki vagy a szombati napra, ezt a www.jazzpiknik.hu oldalon erre dedikált regisztrációs íven jelezhetik a szervezők felé. A programban egyéb változás nincs.

Július 29–31. között ismét három felejthetetlen napot kínálnak a jazz, a funk és a soul szerelmeseinek Paloznakon. 

Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét a 9. Paloznaki Jazzpiknik.

Július 30-án a Mörk pörgeti fel a pénteki közönséget. Funk, soul, pszichedelikus pop, lo-fi és blues – a Mörk zenéje funk és soul alapokon nyugszik, eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve mégis a nagy elődök nyomdokain jár. Rendszeresen fellépnek a legnevesebb magyar és német fesztiválokon, így a Sziget, a VOLT, a Művészetek Völgye, az Elbjazz, a Leverkusener Jazztage, az Aalener Jazzfest vendégei, de zenéltek már az A38-on, a Budapest Parkban, a Müpában és a New York-i Mondo fesztiválon is.

Őket követi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Rúzsa Magdi, akinek hangja és kisugárzása összetéveszthetetlen, zenéje egyedi atmoszférát teremt. Minden stílus jól áll neki, hangja magával ragadja és betölti az egész nézőteret – a 9. Jazzpiknikre különleges show-val készül. Pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé, azóta többszörös arany- és platinalemezes, valamint számos díj és elismerés tulajdonosa, többek között Artisjus kétszeres Fonogram és háromszoros Petőfi Zenei díjas énekesnő. 2007-ben az Eurovíziós Dalfesztiválon 9. helyezett és szerzői különdíjas lett. Dalaiból rendre slágerek, a rádiós játszási listák vezetői dalai válnak.

Az est megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai csendülnek fel. A vadonatúj hangzást ígérő, kirobbanó energiájú duót nálunk most először hallhatja a közönség.

Július 31-én a német jazz kollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Őt követi a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer. A három nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a piknikezőket.

Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt: a Paloznaki Jazzpiknik butikmérete miatt biztonságosabb kikapcsolódási lehetőséget nyújthat közönségének. Lehetőséget arra, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve térjünk vissza a mindennapokba.

A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a kisebb színpadokon.

Jegyek és bérletek már most kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók. A bérlettel mindhárom napon kapunyitástól hajnalig tiéd a jazz!

Főkép: sajtófotó

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,165RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta