Ezt nézed:  / Hírek / Scroll free challenge: te kibírod egy hónapig Facebook és Insta nélkül?

Scroll free challenge: te kibírod egy hónapig Facebook és Insta nélkül?

A posztmodern világ hajnalán már nem csak a fiatalok lógnak állandóan az okostelefonjukon, hanem minden korosztály számára mindennapivá vált a Facebook és az Instagram folyamatos használata. A világot behálózó közösségi oldalak szerepe nőttön nő, immár nem csupán a személyes kapcsolattartás miatt, hiszen a nemzetközi marketing fontos eszközeivé is váltak. Tehát valójában nem ördögtől való, haszontalan alkalmazásokról beszélünk, de szó mi szó, jóból is megárt a sok.

Az aktualitások meg nem szűnő áradata egyre magasabbra emeli az ingerküszöbünket. Mindig többet és többet akarunk látni: itt egy cicás videó, ott egy érdekes cikk, amott meg az exem barátjának a barátnőjének a lakótársa tette ki, hogy a héten harmadjára kapcsolatban van. Túl sok – valljuk be, sokszor felesleges – ismerősünk van a Facebookon és túl sok oldalt követünk be az Instagramon. A hatalmas információáradat megnehezíti az egyirányú koncentrációt, és így alakul ki figyelemzavar – főleg fiatalkorban. Arról nem is beszélve, hogy a sok felesleges vagy éppen bosszantó dolog a képernyődön  észrevétlenül stresszel napközben.

Ezért, javasolt néha egy kis időre felnézni arról a képernyőről, bármilyen elcsépeltnek is hangzik az ötlet. Te kibírnál egy hétvégét Insta storyk és Facebook Messenger nélkül? És egy hetet? Talán egy egész hónapot???

 

Ugye, valóban nehéznek tűnik az elképzelés? Pedig ha ilyen hosszú időre hanyagoljuk a közösségi médiát, az akár maradandó pozitív változást is hozhat az életünkben. Lehet, hogy lemaradnál néhány eseményről, mert a Facebook nélkül nem is tudnál róluk. Sőt, talán a távol élő barátaiddal is lazábbra fonódna a kapcsolatod. Néhányan azt hinnék, meghaltál.

Pedig valójában, akkor élnél igazán, mert hiába beszélgetsz a Messengeren és görgeted le a jobbnál jobb eseményeket mindig a legjobbat keresve, gyakran egyikre se mész el. Ha nem kötődsz annyira a megosztásokhoz és nem ragadsz le mások véleményénél, könnyebben el tudod fogadni önmagad.

Egy hónap scrollfree élet után a pötyögést felváltják a személyes találkozók, a több mozgás, a több napfény és egy kinyílik a szemed a való világra.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share