Ezt nézed:  / Suli / Segítség, az anyám tanít engem!

Segítség, az anyám tanít engem!

Szerencsés vagy szerencsétlen, aki duplán kapja az anyai osztást? Könnyű a sorsa a tanár gyerekének?

Mennyi mindennel kell megküzdeni ilyenkor? Tanárnőnek szólítani az anyukádat… Az osztálytársaid bombáznak a dolgozatokra irányuló kérdéseikkel… Nem tudod eldönteni, hogy csak azért barátkoznak veled a többiek, mert a tanár gyerekét látják benned, vagy tényleg jófejnek tartanak? Lássuk, hogyan lehet ezt túlélni…

Ági, 20

“Az anyukám volt az osztályfőnököm, ami a legdurvább és még angolt is tanított nekünk. Még szigorúbban kezelt, mint a többieket, soha nem kivételezett velem. Az osztálytársaim mindig azzal vádoltak, hogy én tudtam a dolgozat kérdéseket, pedig ilyen eset csak egyetlen egyszer történt és az is úgy, hogy bementem a tanáriba és a biológia dolgozat kérdéseit néztem meg, amit aztán meg is osztottam néhány barátommal, de persze napokig bűntudat gyötört. Angolból mindig nagyon jó voltam anélkül, hogy valaha kilestem volna a kérdéseket, ezért egy idő után direkt elrontottam egy-két feladatot, hogy ne szúrjon szemet senkinek az osztályban, hogy csak 5-ösöket kapok. Barátaim azért mindig voltak az osztályban, de sokszor felfedeztem olyanokat, akik túl sokat kérdezősködtek az anyukám tanítási módszereiről és akkor láttam, hogy csak érdekbarátságról van szó, így velük aztán nem barátkoztam. A sok nehézség mellett azért előnye is volt ennek, például megtanultam alkalmazkodni és jobban odafigyelni arra, hogy egy-egy szituációban, hogy kell viselkedni és ennek ma is hasznát veszem.

A legrosszabb élményem az volt, amikor egy iskolai bulin anyukám is megjelent és az egyik fiú felkért lassúzni a Tiltott szerelem című számra… nagyon ciki volt, megint az járt a fejemben, hogy vajon tényleg tetszem ennek a fiúnak, vagy csak tánc közben akarja megtudni a holnapi dolgozat kérdéseit..és közben persze azt néztem, hogy figyel-e anyukám minket.”

 

Réka, 23

“Engem suliban nem tanított az anyukám, de otthon folyton külön órákon korrepetált történelemből és magyarból. Ilyenkor minden alkalommal az őskortól kezdte a magyarázást, ami miatt az 1 óra alatt megtanulható anyagot 3 órán át tanultam, de mivel nagyon alaposan kidolgozta nekem a témákat, sokkal érthetőbb volt, mint a suliban és az összefüggéseket is láttam egy idő után. Én úgy mondanám, hogy személyi edzővel jobban megy az edzés, mint magamtól. Én biztos, hogy nem néztem volna utána ennyi mindennek. A végén pedig, amikor már úgy látta, hogy képtelen vagyok figyelni, akkor puskát írt nekem. Szóval nem panaszkodom, mert mindig 5-ös voltam töriből, de visszagondolva anyukám jobban élvezte ezeket a több órás tanulásokat, mint én… Hogy mi segített túlélni ilyenkor? Bevallom, sokszor elaludtam közben és volt, hogy észre sem vette.. ”

 

Ha Téged is tanít az anyukád vagy az apukád, küldd el nekünk a történetedet a Középsuli Facebook oldalára!

Fotó: pixabay

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share