Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / A siker garantált: ezt a két színt érdemes viselni az első randevún

A siker garantált: ezt a két színt érdemes viselni az első randevún

Mindannyiunk számára ismerős az a kétségbeesett érzés, mikor már rég indulni kellene a randira, de még mindig fehérneműben ácsorgunk a szekrény előtt, mert nincs egy göncünk sem, amit felvehetnénk a nagy Ő-vel való találkozásra.

Szerencsére a tudósok közt szépszerével vannak nők is, akik hiába zsenik a szakmájukban, ha randiról van szó, ők is gyakran esetlenek és tanácstalanok, legalábbis erre engednek következtetni a legújabb kutatások, amelyek azt vizsgálták, milyen szín vonzó a férfiak számára.

A dögös vörös

A Rochesteri Egyetem pszichológusainak kutatása rendkívül egyszerű, ám annál lényegre törőbb volt: a felmérésben részt vevő férfiaknak több hölgy fotóját is megmutatták, nekik pedig el kellett dönteniük, melyik lányt hívnák el szívesen randizni.

Fotó: Getty Images

 

A csel a dologban viszont az volt, hogy egy nő fotóját többször is megmutatták az alanyoknak: először különböző színű keretekkel látták el a nők fotóit, a következő körben pedig a felsőjüket színezték át Photoshop segítségével.

A teszt eredménye elég egyértelmű lett: a férfiak elsősorban a piros keretbe foglalt vagy a piros ruhát viselő hölgyekkel szerettek volna leginkább megismerkedni.

Fotó: IMDB

Hogy miért?

A szakértők szerint a piros azért nyerő választás, mert ez a szín pozitív hatást kelt, figyelemfelkeltő, és a vonzerőt is képes növelni, így a lányok magabiztosabbá válnak, a férfiak pedig vonzóbbnak látják majd partnerüket.

A klasszikus fekete

Ugyanakkor viszont mivel a vörös eléggé kihívó árnyalat, nem biztos, hogy mindenki bevállalja. De semmi gond, ott van ugyanis a klasszikus fekete, amiről már régóta tudjuk, hogy egy ilyen színű szett minden alkalomhoz passzol.

Fotó: Freepik

Miért válaszd ezt a színt?

Erről most már tudományos bizonyítékunk is van, mégpedig a Washingtoni Egyetem kutatóinak hála. Az ő felmérésükből az derül ki, hogy a fekete titokzatosságot, eleganciát, erőt és komolyságot sugall, ráadásul karcsúsít, és sokaknak önbizalmat is ad.

Fotó: Getty Images

 

Mindezek alapján mi azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen szerezz be egy fekete és egy piros ruhát, valamint egy-egy felsőt is ezekből a színekből! Ez kiindulási pontnak tökéletes, ugyanakkor tudd, hogy bár az első benyomásban a külsőd is sokat számít, de hosszútávon úgyis a belső értékeiddel hódítasz majd!

A siker garantált: ezt a két színt érdemes viselni az első randevún
Ti melyik színt viselnétek?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share